Monocero Husaria P005 OC

Zaczęty przez JAkub, 26 Lipiec 2020, 15:00:16

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JAkub

Witam Kolegów..... na wstępie.... zdążyłem dziś nadać przed pracą maszynkę do @andrzej15031 ( pewnie na wtorek dojdzie)

Dziękuję @Monocero za możliwość sprawdzenia I mojej subiektywnej oceny.. :golarze2:

Chciałem tylko powiedzieć o dwóch rzeczach które mnie osobiście  wpadły w oko po rozpakowaniu...To
Tylko moje spostrzeżenia nie ujmując nic maszynce ani broń mnie........ wytwórcy... aby nie było niedomówień.. te uwagi to tylko  mój fetysz

Więc jedno z nich

Pierwszy rzut oka na płytkę ... budzi troszkę moje obawy  tzw "
Belka bezpieczeństwa czy jak tam nazywają gdzie indziej" a konkretnie jej "grubość -szerokość" obawy aby przy np . upadku czy uderzeniu nie pękła ( choć nigdy nie zdarzyło mi się to z żadną maszynką) to takie obawy mnie "naszły" bo głowica jest fajna masywna a ta belka troszkę mnie "wystraszyła" aby nie uszkodzić...

Dwa to dał bym małą faze przy gwintowaniu w rączce aby lepiej się załapywało

To wszystko nie ma wpływu na golenie oczywiście ale jak już pisałem mój osobisty fetysz... i nic poza tym.

Maszynka jako całość wygląda fajnie głowica bez zastrzeżeń jak dla mnie, rączka czy się podoba oczywiście rzecz gustu a o gustach się nie dyskutuje.... dał był tylko może jakieś małe moletowanie( radełkowanie) z rąk nie wypada ale ( moja fanaberia) lepiej by się trzymała troszkę ale jest i tak ok
Podstawka dopełnia temat..

Wiem że to wersja testowa, ale tak napisałem co widziałem :)

Teraz golenia... nie będę się rozpisywał co i jak użyłem
Jest w Dzisiejszych goleniach...
Blaszki użyte bez ręcznej ingerencji w ułożeniu i jazda....

Pierwsze " pociągnięcia " no...... maszynka do miziaków nie należy , więc jeśli ktoś używa r89 i uważa ją za maszynkę średnio agresywną ........( a są tacy Koledzy pewnie) to ta będzię dla niego Mocno agresywna( ale tylko dla wyżej wymienionych osób) w przypadku Husarii nie pojeździmy bezkarnie po czaszcze czy licu jak w przypadku 89...Jest agresja i fajnie...
Mnie akurat osobiście to odpowiada i dobrze jak tak by finalnie miało zostać..

No i skuteczność czy jak tam zwał efektywność ...
a to jeden z najważniejszych jak nie najistotniejszych czynników , jak dla mnie...

Maszynka w mojej ocenie jest skuteczna , ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i pełen podziwu za wpomysł , konstrukcje i wykonanie owej :goforit: Gratulacje życzę wszystkiego co można życzyć przy według mnie bardzo udanym projekcie i wykonaniu...Powodzenia :points: Jest Bardzo Dobrze i tak trzymać

Pewnie jak będzię dostępna oficjalnie i będzie w moim zasięgu to się skuszę...

Ps fajnie jak były by również dostępne same głowice ale to już takie tam moje..... :golarze:
  •  
    Za ten post podziękował: Monocero

Monocero

@JAkub  bardzo dziękuję za Twoje spostrzeżenia. Wyglad i geometria głowicy się już nie zmieni
Jej charakterystyka już taka pozostanie. Co do grzebienia, to na etapie projektu zostala jego wytrzymalosc obliczona dla danej stali i po wyprodukoeaniu przeszedl pomyślnie próby wytrzymalościowe. Także nie ma obawy o jego uszkodzenie. Zwiekszenie fazy pod gwint jak najbardziej. Zrobienie radełkowania na rączce jest kosztowne. Wymaga zakupu dodatkowego narzedzia. Rączka i tak to sprawa dla wielu osob gustu, wiec już zostanie bez radełkowania. Musicie pamietać, żr robie wszystko, by Monocero Husaria miło was zaskoczyła ceną. Bedzie wersja Monocero HETMAN, gdzie "wodotryski" bedą w ofercie ale cena też będzie inna.
(D.D)
  •  
    Za ten post podziękował: vasco

JAkub

Cytat: Monocero w 26 Lipiec 2020, 16:01:07Co do grzebienia, to na etapie projektu zostala jego wytrzymalosc obliczona dla danej stali i po wyprodukoeaniu przeszedl pomyślnie próby wytrzymalościowe. Także nie ma obawy o jego uszkodzenie.

To było tylko takie moje wizualne spostrzeżenie....
Jeżeli jest ok i tak ma być to.znaczy że tak ma być i wszystko w temacie 🙂🍺
  •  

andrzej15031

P005 u mnie, @JAkub dzięki za blaszki.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

•  

JAkub

•  

andrzej15031

Maszynka wysłana na testy do kolego Wectra.
Maszynką ogoliłem się 4 razy, 3 razy zarost dwudniowy i raz jednodniowy.  Żyletka feather i mydło tobs żeby były takie same warunki przy każdej próbie. Co do wrażeń z golenia, raczka mi nadal nie pasuje, założyłem inną, przy jak zakładałem agresywnej maszynce chciałem ja pewnie chwycić nawet mokra dłonią. Wg mojej oceny wzrosło czucie żyletki na twarzy to napewno, ale agresywność pozostała na niskim poziomie. Cały czas jest bezpiecznie i miło. Co do skuteczności to mam mieszane uczucia. Da się ogolić na PN ale z poprawkami. Podsumowując jak na amatorski projekt wyrysowany na kartce taki efekt budzi szacunek i podziw. Brawo Panowie. Dzięki za możliwość przetestowania.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

•  
    Za ten post podziękował: Monocero

JAkub

Cytat: andrzej15031 w 06 Sierpień 2020, 23:58:28Podsumowując jak na amatorski projekt wyrysowany na kartce taki efekt budzi szacunek i podziw. Brawo Panowie
Zgadzam się
  •