Żyletki Bic Chrome Platinum

Zaczęty przez Liaz400, 07 Maj 2021, 16:21:36

Przeczytano 9 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robur

@Poljot_87
Dla mnie to świetna żyletka, jedna z 2-3 podstawowych.  :beer2:
  •  

marcin19883

Bardzo dobra żyletka. Kupiłem w ciemno i się ogoliłem. Jest taka jak mówią, czyli łagodna, ale ostra. Przypomina łagodną wersję Feather z tego co pamiętam, jak się goliłem Feather. Jak dla mnie super żyletki. Polecam.
  •  

Daniello

Kiedyś miałem te żyletki w maszynce King C Gillette i faktycznie trzeba było uważać, bo były dość ostre. Teraz używam Rockwell 6s, ostatnio byłem w Stokrotce i zakupiłem ponownie te żyletki. I co? Poezja, czerwone mydło Proraso i płytka na ustawieniu 4. Tak dokładnego i łagodnego golenia to ja jeszcze nie miałem. A na co dzień na tej samej płytce używam zamiennie żyletek Feather i Personna. A co najlepsze to to, że w Stokrotce te żyletki kosztują 3,23zł (5sztuk) i są promocje 1+1 gratis. Czyli za 10 żyletek płacisz 3,23, co daje koszt jednej żyletki na poziomie raptem 30gr. Jakość praktycznie jak u Feathera, a cena po prostu obłędna.
  •  

Adi

:hello:

U mnie to zależy od maszynki . Na przykład w Superslancie L2 spisują mi się idealnie , a w maszynce Razorock Daily+ już nie - wyczuwam poszarpywanie zarostu i brak płynności przy przejściu pod włos .
  •  

Rebelko

Jak to w TG praktycznie wszystko jest subiektywne. Ja osobiście żyletek BIC Chrome nie lubię, zawsze kończyłem golenie przy ich użyciu z podrażnieniami i zacięciami.
  •  

Borat

Żyletki Bic należą u mnie do długodystansowych, wyrzucenie jej po pierwszym czy drugim goleniu było by dla mnie niekorzystne. Gdyż pierwsze dwa golenia muszę przy tej żyletkę uważać, chwila nieuwagi i jestem zacięty lub podrażniony. Za to golenia 3-5 są płynne i łagodne mimo ostrości.
Bic najlepiej sprawdza mi się w łagodnych maszynkach.
  •  

hatake

Cytat: Borat w 21 Kwiecień 2026, 15:22:13Żyletki Bic należą u mnie do długodystansowych, wyrzucenie jej po pierwszym czy drugim goleniu było by dla mnie niekorzystne. Gdyż pierwsze dwa golenia muszę przy tej żyletkę uważać, chwila nieuwagi i jestem zacięty lub podrażniony. Za to golenia 3-5 są płynne i łagodne mimo ostrości.
Bic najlepiej sprawdza mi się w łagodnych maszynkach.

W 100% zgadzam się z tym. Wcześniej bardzo dobrze mi się nimi goliło w KGC a teraz idealnie golą w Mambie 70, tak jak już miałem okazję wcześnie w innym poście wspomnieć  :beer3:
Razorock Mamba 70, King C Gillette,
Merkur  Progress, Rockwell 6C,
Muhle R41, Muhle R89,
Razorock German 37 Slant,
  •