Żyletki Czech Blades

Zaczęty przez Adrian4514, 15 Luty 2026, 21:11:44

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Sambags

Cytat: jarecki w 28 Luty 2026, 12:27:51@Sambags: Bardzo ciekawa informacja. Dzięki za podzielenie się na forum. Czyli żyletki platinum i nonplatinum z Czech Blades są identyczne bez względu na nazwę za wyjątkiem grubszych Professional.
Dokładnie tak, wygląda na to, że tak właśnie jest.
Jeśli mogę zamieścić link do amerykańskiego forum B&B, na którym to napisano, zrobię to z przyjemnością.

https://www.badgerandblade.com/forum/threads/the-mysterious-czech-blades-s-r-o.466815/page-2

Myślę, że chodziło o to, że przynajmniej pod względem stopu wszystkie są takie same, z niewielkimi zmianami, a grubość wynosi dla wszystkich 0,09 mm. Wyjątkiem jest profesjonalny model Barbero, który ma grubość 0,010 mm.
  •  

robertgda

Ostatnio zacząłem testować Tatra Platinum niebieskie i przebiły Astry Zielone mimo iż są lżejszymi blaszkami. Cztery doskonale golenia PM10 bez żadnych podrażnień. Kupię pakiet 100 bez wahania.
  •  

Borat

Na Amazonie 100 sztuk Tatry 29 złotych.
  •  

Akatovskyyy

Póki co sprawdziłem obie Barbero i w moim odczuciu takie se. Następna na testy idzie Tatra Platinum  :D
  •  

Adrian4514

Teraz stestowałem Barbero Platinum w Fatipie OC i bardzo przyjemnie mnie goliła.
Podobno Tiger Platinum to ta sama żyletka,tak producent twierdzi.
  •  

jarecki

To tak jak z innymi żyletkami - trzeba spróbować w swoich maszynkach i na własnej twarzy. U mnie to raczej maszynki nadają skuteczność więc nie potrzebuję mocno ostrych żyletek. Po dwóch goleniach lecą do kosza i wystarczy mi, że za drugim razem żyletka daje podobną skuteczność i gładkość ścinania. Obie Barbero wydają się być bardzo przyzwoite.
  •