Luźne pytania

Zaczęty przez MJW, 27 Grudzień 2018, 18:40:48

Przeczytano 21 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukassonek

Silk-2 lub Rorschach

czy ktoś posiada któryś z tych knotów z oumo ?
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

KrzysiekP

Kilka ładnych lat temu kiedy rzuciłem niemiecką brzytwę w kąt powiedziałem sobie że jeżeli miałbym wrócić do tematu to następny wybór padłby na kamisori. Nie ze względu na to że jest japońska, kowal kuł ją przez dwa tygodnie ::)  a z prozaicznego powodu, nie odpowiadała mi długość brzytwy i drugą szansę miałoby dostać coś z krótszym ostrzem. Dziś kamisori stały się nieco bardziej popularne, stąd też więcej informacji na ich temat. Nieco gorzej z dostępnością. Gdzie rozglądać się za takim sprzętem w europie i czy da się znaleźć coś poniżej 100 jełro?
Długości jakie mnie interesują to 40-50mm.
  •  

kwasek071

Cytat: KrzysiekP w 08 Sierpień 2026, 21:34:39Kilka ładnych lat temu kiedy rzuciłem niemiecką brzytwę w kąt powiedziałem sobie że jeżeli miałbym wrócić do tematu to następny wybór padłby na kamisori. Nie ze względu na to że jest japońska, kowal kuł ją przez dwa tygodnie ::)  a z prozaicznego powodu, nie odpowiadała mi długość brzytwy i drugą szansę miałoby dostać coś z krótszym ostrzem. Dziś kamisori stały się nieco bardziej popularne, stąd też więcej informacji na ich temat. Nieco gorzej z dostępnością. Gdzie rozglądać się za takim sprzętem w europie i czy da się znaleźć coś poniżej 100 jełro?
Długości jakie mnie interesują to 40-50mm.
@Mokasyn86 ci pomoże , zwróć się do Niego .

Darek2626