Luźne pytania

Zaczęty przez MJW, 27 Grudzień 2018, 18:40:48

Przeczytano 17 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marcin39

@krzsmi11
To jest TI?

Próbowałeś autosol + filc?
  •  

krzsmi11

Tak jest i to całkiem nowy. Narazie niczym nie próbowałem tego ściągać. Najpierw chciałem się dowiedzieć co to może być.
  •  

Marcin39

Ja miałem podobnie z moją pierwszą TI. Dość szybko to się pokazało. 
Spróbuj autosolem :beer2:
  •  

Mokasyn86

Autosolem zejdzie na bank. Tylko, że będzie się świecić. A tutaj blank jest chyba satynowy.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

krzsmi11

Panowie, to nie biżuteria, nie musi być idealnie i nie muszę tego ruszać jeśli to nic złego. Chyba, że jednak trzeba :)
  •  

Chmura

Weź kawałek papieru toaletowego, ziarno pasty do zębów i przetrzyj to miejsce delikatnie. Brzytwa wygląda na dość zgrubnie wyszlifowaną, samym autosomem jak zrobisz to może wyglądać "gorzej" bo będzie się błyszczeć i wszelkie nierówności na szlifie będą bardziej widoczne.
  •  
    Za ten post podziękował: krzsmi11

loppek

posmaruj wazelina techniczną albo ballistolem, zostaw  tak pokryty blank na dluzszą chwilę (najlepiej zawinąć w papier antykorozyjny vci i tak na całą noc), a potem wytrzyj dokładnie mikrofibrą albo nawet ręcznikiem papierowym.

krzsmi11

Dzięki za porady, zastosuje się tylko muszę się najpierw zaopatrzyć w te specyfiki o których pisaliście :)

Cytat: Marcin39 w 24 Kwiecień 2026, 12:30:51Ja miałem podobnie z moją pierwszą TI. Dość szybko to się pokazało. 
Spróbuj autosolem :beer2:
W sensie, że to samo miałeś na blanku? Rozumiem, że poradziłeś sobie i gorzej nie było?

•  

Marcin39

@krzsmi11
To samo tylko trochę w mniejszym stopniu.
Nic nie robiłem, brzytwa poszła na sprzedaż  :D
Ale gorsze "dziary" usuwałem autosolem. Czasem trzeba powtórzyć, dwie lub trzy sesje.
Autosol powinien być w Jula.

Darek2626

To nowa brzytwa chyba?
Czym dezynfekowałeś?
  •  

krzsmi11

Dokladnie, prawie nowa, mniej niż 10 goleń. Z racji tego, że była nowa to niczym nie dezynfekowałem.
  •  

Martinesku

Jak pachnie tak naprawdę mydło Stirling Texas on Fire? Oprócz dymu z ogniska coś tam jeszcze jest?
Jak się ma do Noble Otter Firefighter? Które fajniejsze?
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  

krzsmi11

Nie wiem jak pachnie Texas on Fire ale w NO Firefighter nie ma żadnego dymu itp. To zapach bardziej w tylu wodnym, lekki i rześki. Miałem strażaka i sprzedałem bez żalu. Dla mnie zbyt nijaki i bez charakteru choć wierzę, że niektórym może się podobać.

Martinesku

Szukam czegoś "must have, kultowego".
Może Barrister and Mann ktoś ma na zbyciu? Albo Declaration Grooming?
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  

zennhorst

@Martinesku
BM i DG mają już status kultowych?
fiu, fiu ... jak ten czas leci  :D
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •