Luźne pytania

Zaczęty przez MJW, 27 Grudzień 2018, 18:40:48

Przeczytano 17 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MJW

Panowie czy macie może jakieś dobre źródło na komplet do nitowania? Drut i podkładki
Mogę też ewentualnie odkupić jak ktoś ma za dużo

Dorosłem do tego aby nauczyć się nitować  ;D
  •  

Monocero

(D.D)
  •  

MJW

rozumiem że docinamy środek czyli drucik dokładamy piny i zaklepujemy?
  •  

Monocero

(D.D)
  •  

MJW

Czyli tak jak myślałem

Zmyliło mnie 30 mm

Dzięki :)
  •  

Marcin Es

Krótkie pytanie - krem NIVEA, wg Was, lepszy Niebieski czy Biały (Sensitive)? Jestem ciekawy Waszego zdania.
  •  

Monocero

ha,ha,ha to zadałeś pytanie Panie :D @Marcin Es ja używałem oba i różnicy miedzy nimi nie zauważyłem. Jeśli ktoś ma delikatniejszą skórę wrażliwą na uczulenia i podrażnienia to może wtedy zauważy.
(D.D)
  •  

Marcin Es

Ja też nie zauważyłem różncy, ale znajomy co mu maszynkę sprezentowałem nie wiedział jaki krem kupić. Kupił i niebieską i białą  ;D
  •  

MJW

Panowie jakich past używacie do polerowania metali?
  •  

Monocero

Niebieska, biała i zielona. Biała na sam koniec.
(D.D)
  •  

MJW

Takie jak są dostępne w casto?
Pytam ponieważ mają tam takie ale z podaną informacją do jakich metali stosować lecz bez gradacji
  •  

Monocero

Tutaj masz dokładne informacje o pastach do stali węglowych.

http://www.pasty-polerskie.pl/oferta
(D.D)
  •  

Monocero

Czy używa ktoś z was do zabezpieczenia stali węglowej (brzytwy) WOSK CARNAUBA?
(D.D)
  •  

kwasek071

To chyba twardy wosk . Przed goleniem ciężko by było usunąć taką powłokę z blanku.  Bardzo dobrze zabezpiecza węglową stal wazelina . TI tak zabezpiecza swoje brzytwy . Ja używam białej wazeliny chociaż to za bardzo nie ma znaczenia czy biała czy żółta .

Monocero

@kwasek071  Tego wosku się nie zostawia na brzytwie. Naciera się nim brzytwę i potem go trzeba spolerować. On ma za zadanie zamknąć pory w strukturze stali i zabezpieczyć ją przed wilgocią, która tam się osadza.
(D.D)
  •