Trochę emocji

Zaczęty przez Monocero, 27 Styczeń 2021, 21:02:21

Przeczytano 6 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

(D.D)
  •  

ShaveManiac

Oglądałem cały film...Polecam!
  •  

JAkub

Tymczasem w Pracy....
Golenie ale skarpy...

•  

dardo2002

Miałem kiedyś okazję być na takiej koparce odkrywkowej w trakcie jej pracy. Konkretna maszyna 8))
  •  

JAkub

@dardo2002
Jeśli można wiedzieć na jakiej i gdzie...
  •  

dardo2002

Kiedyś lata temu w Sosnowcu funkcjonowała kopalnia piasku Maczki-Bór i tam właśnie miałem okazję takie kolosy zobaczyć. Co za model to pojęcia nie mam ale jedna była gąsienicowa a druga jeździła na dwóch przesuwanych torowiskach kolejowych.
Edytka.
Zdjęcie archiwalne z internetu
  •  

JAkub

Teraz tylko na gąsienicach... Duże maszyny.. Kiedyś na torowisku były i są nadal ale znacznie mniejsze...

@dardo2002 

Jak wrażenia z owej wycieczki na koparkę ??

•  

dardo2002

Niewiele już pamiętam  bo jakby nie było 25 lat temu ale to wielka maszyna była.
W trakcie praktyk szkolnych mieliśmy jakieś zajęcia związane ze stacjami tafo.
Operatorzy tej maszyny zrobili nam frajdę i wpuścili do środka na "przejażdżkę"

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

•  

JAkub

Fajnie że miałeś taką możliwość

25 lat to kawałek czasu temu.. :popcorn2:

•  

dardo2002

Co zrobić. Młodszy już nie będę

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

•  

JAkub

Czas leci niestety.... I to bardzo szybko,, im człowiek starszy tym szybciej..  :beer:
  •  

Monocero

@JAkub czyli jesteś w pierwszej turze na MARSA prawdopodobnie brany pod uwagę, żeby usypać kopiec, ku chwale jakiegoś znanego astronauty, np. Kopernika.
(D.D)
  •  

JAkub

•  

js

Polskie F-16 nie próżnują na Litwie. Kapitalne wideo pokazuje pracę naszych pilotów

Kontyngent polskich myśliwców F-16 przebywa aktualnie na Litwie, gdzie uczestniczy w misji NATO Air Policing patrolując tamtejsze niebo, jako że Litwa nie posiada własnych bojowych sił lotniczych. Pracę naszych pilotów możemy zobaczyć na znakomitym materiale polskiej armii.

Combat Camera Poland, czyli zespół reporterów Dowództwa Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych dokumentujący działania żołnierzy i pracowników Wojska Polskiego w Polskich Kontyngentach Wojskowych zaczął nowy rok od mocnego uderzenia. Do sieci trafił bowiem znakomity materiał pokazujący pracę polskich pilotów F-16, którzy kilka tygodni temu zaczęli pracę na Litwie w ramach misji NATO Air Policing.

Jeśli czytaliście nasz materiał o uzbrojeniu krajów bałtyckich, to wiecie, że powietrzny arsenał Litwy jest tak skromny, iż kraj ten korzysta z pomocy innych sojuszniczych nacji do patrolowania jego nieba. Polskie myśliwce będą stacjonować w tym kraju do końca marca, przy okazji patrolując też niebo nad Łotwą i Estonią. Zobaczcie sami:

Źródło:

Źródło: https://www.facebook.com/combatcamerapoland/
  •  

js

Stryju - Historia Polski

•