Na ile goleń starcza wam jedna żyletka?

Zaczęty przez Bernix, 07 Styczeń 2021, 17:39:56

Przeczytano 15 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

gawrosz

No tak, ale komfort golenia może być dokładnie taki sam przy pierwszym czy piątym goleniu chyba, a zależy to od żyletki. U mnie jako posiadacza min troszkę starych Polskich Polsilver Iridium bywa że jedna i na 7 goleń spokojnie daje radę, szkoda przecież jej wyrzucać jak trzyma ostrość :) Bywa też, że inne po jednym goleniu lądują w koszu, bo to nie to...Raczej już więc nie szukam i nie eksperymentuję, a trzymam się sprawdzonych i posiadanych. Stara produkcja z lat 80-tych czy deko późniejszych bardzo mi pasuje :hello:   
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki
  •  

Marcin Es

Ja golę tylko szyję i część policzków, jedna żyletka wystarczy mi na 5 goleń i jest to Feather lub KAI, reszta po 3 goleniach ląduje w  koszu.
  •  

FilipG

Ja używam Feather ProGuard i zazwyczaj 4-5 goleń przebiega komfortowo. Feather Profesional niestety zostawiają mi sporo podrażnień
  •  

T800

Jedna żyletka na to 2 golenia głowy i twarzy (Twarz w większości golę brzytwą) a jak tylko golenie twarzy to z 5 goleń jedną żyletką da radę  :shaving:
  •  

judgebien

mam ostrza kai od @Mokasyn86 KAi Salon Select Premium Guard i robiłem nimi 10 goleń i dalej trzymają ostrość. Ostatnio ogoliły mnie na PN  na dwa przejścia.  Będę kontynuował test.