Klub miłośników pędzli ze szczeciny

Zaczęty przez jarrrro, 14 Grudzień 2020, 23:31:54

Przeczytano 27 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Wielblad

...a minister golenia ostrzegał ???
  •  

jarrrro

Ona jest mikroskopijna. Miałem ją, ale gdzieś mi zaginęła. Miks takie budzi we mnie mieszane uczucia. Mam mieszanego Semoque SOC.
A czy taki tani dziś od innego Omegi kiedyś straci zapach zwierza?
  •  

Arjuna

@jarrrro przykro mi, serio. Ale miałem podobnie z jednym Zenithem, który kupiłem od @Wielblad chyba (507 niebieski) - Wielbłąd sprostuj mnie czy od Ciebie czy od Niedźwiedzia bo nie pamietam. I Wy wtedy mówiliście to samo, ale wziąłem pędzla bo rączka sztos. I rzeczywiście, na początku zjadał mydło jak szalony. Wymoczyłem go w gorącej wodzie i używałem. I nie wiem po jak długim czasie, ale wszedł na obroty i teraz jest ok. Mam jeszcze 506 kupiony od Wielbłąda z drewnianą rączką (jeszcze z epoki przed Dwa Ostrza) i na początku było podobnie a teraz to mój ulubiony pedzel  :shaving: Po prostu się wyrobił i trzaska pianę a na twarzy jest lepszy (w mojej ocenie) od niejednego borsuka. Wciąż w użyciu.

@jarrrro ja w tym miesiącu zamawiam Zenithy. Napiszę, że była taka sytuacja i zobaczę co mi odpowiedzą. Być może dadzą nowy pędzel (w co trochę wątpię ale zobaczymy) - wtedy dostaniesz od nas drugi niezaleznie czy ten "ruszy" czy nie.

Pozdro serdeczne  :hello:

Wielblad

Niebieski 507 chyba od Karola ale moge sie mylić... tyle tego bylo :beer:
...a minister golenia ostrzegał ???
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

jarrrro

W każdym razie zauważyłem, że olejek przed goleniem to nie jest dobry sposób, bo brudzi pędzel. Co mnie znaczy oczywiście, że preshave jest zły, tylko warto przy wrażliwej skórze używać dedykowanych preparatów, bo oleski to zakłócają proces tworzenia piany. Olejek od Abbate y La mantia dobrze pracował przy mydle tej samej marki, ale jak tu wytrwać tylko przy jednym mydle... Nie ma jak
  •  

loppek

•  
    Za ten post podziękował: Wielblad

Łapacz z Sacramento

Cytat: loppek w 01 Lipiec 2026, 16:10:16@jarrrro a tę Omegę znasz
Midget, najmniejsza omega, nie mam, ale researchowałem, moje klimaty
  •  

loppek

Cytat: Łapacz z Sacramento w 01 Lipiec 2026, 18:56:18Midget, najmniejsza omega, nie mam, ale researchowałem, moje klimaty
Moje zdecydowanie również. Zresztą, ja to w ogóle uważam, że ta megalomańska moda na wielkoludy nie służy sztuce - upchane to włosie, za gęste, nie ma tam "powietrza", żeby pianę wyrobić porządnie. Kto ma tak wielką twarz, żeby 24 czy 26 mm było potrzebne? Małym też można, ja Wee Scot'em twarz i głowę golę, nikt mi nie powie, że się nie da. Dla mnie optymalny rozmiar to 18-20 mm, więcej "nie nada".