Treet Dura Sharp Double Edge Blade

Zaczęty przez Monocero, 14 Grudzień 2018, 12:22:45

Przeczytano 5 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

marcin19883

@Borat
Ogólnie mi większość żyletek podchodzi. Te łagodne, to trzeba więcej razy jeździć w jednym miejscu, te ostrzejsze mniej powtórzeń i można na dwa golenia. Narazie szału nie ma z Treetami. Jedyne różnią się tym, że są ładnie zapakowane i bez kleju, którego nie lubię. No i cena. Stalowe blaszki kupujesz 100sztuk a Treety 200sztuk za tyle samo. A Dorco to jakie dałeś? stp300? stp301?
  •  

Borat

@marcin19883

To są te Dorco Platinum, STP-301. Według opinii w necie są lepsze niż STP-300.
  •  

marcin19883

@Borat
Planuje golenie w poniedziałek. Będzie jak mówisz Dorco lub Treet czarne, bo muszę porównać ponownie, czy róznią się od Falcona czy Dura Sharp.
  •  

Martinesku

No właśnie, Dura Sharp czy Falcon. @Monocero porównywałeś je do siebie?
Mam chęć zamówić 200 Falconów ale sztuczniak twierdzi, że Dura Sharp ostrzejsze.
Na amazon Dura Sharp są nawet 9 zł tańsze ale ocenę mają 4.2 (Falcon oceniany średnio na 4.5 więc lepiej).
Falcony znam i jako jednorazówki akceptuję, kupno bez ryzyka. Dura Sharp to dla mnie wciąż zagadka.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

TJ

Chcesz to rzuć kodem na mini i podeślę Ci paczkę tych dura sharpow z Amazonu.
Coś tam jeszcze z treeta mam to dorzucę
  •  

Martinesku

@TJ dzięki, nie wiem czy jest sens bo i tak A/B już nie porównam, póki co to chcę Falcony bo je znam ale może ktoś robił porównanie i się wypowie.
Są jeszcze takie "white carbon steel" no i te są już sporo droższe w Razor Blades Club na amazon bo 65zł za 200 szt (Falcony 48zł za 200).

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

grabi

Ja chyba wszystkie treety przetestowałem, zostały mi chyba jeszcze tylko żyletki trig produkowane przez treeta. Jak na razie najlepszą żyletką dla mnie jest treeta classic. Coś jak zielona astra, a jak ktoś lubi na jeden raz to też nie ma problemu bo są tanie.
  •  

TJ

@Martinesku jakbyś zmienił zdanie to pisz. Ze 2 falcony powinny też się znaleźć

Mi z treeta najbardziej odpowiadają 7 days i Platinum
  •  

Martinesku

Chodzi mi o pewną wyjątkowość czucia tych twardych carbonów, Platinum z nierdzewki to ja mam różne inne...
Poza tym wątpię bardzo, że Treet Platinum czy 7 days nawet się zbliży do takich Gillette King C czy nawet żółtych 7 o'clock.

Chodzi mi o carbon steel. Falcony mnie zaskoczyły na plus a nie jest łatwo mnie zaskoczyć i mówię tu o konkretnej maszynce.
Dzięki wszystkim za opinie, wezmę jednak Falcony.

•  

TJ

Mnie totalnie rozczarowały, ale nie ma co się roztrząsać nad kawałkiem blaszki
Grunt, że  Ci się sprawdzają
  •  

Borat

Osobiście nie lubię żyletek treet, żyletki King C Gillette niewiele lepsze. Te i te podrażniały mi skórę.
  •  

Martinesku

@Borat może tak masz, wszystko możliwe. Na Minory też psy wieszali a ja je lubię choć nie są przecież wybitne, raczej przeciętne jak na Gillette
  •