Książki, które warto przeczytać

Zaczęty przez krzysiek34011, 18 Listopad 2020, 06:58:10

Przeczytano 12 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

krzysiek34011

Cześć, nie widzę nigdzie takiego tematu więc założyłem.

Jestem w trakcie czytania i spokojnie mogę polecić

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4914324/bedziesz-siedziec-o-polskim-systemie-niesprawiedliwosci

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

•  

jarrrro

Fajny wątek, będę miał gdzie pisać. Tom opowiadań o mordercach.

•  

Monocero

Korzystając z tzw. miedzyczasie przeczytałem niżej wymienioną książkę. Nie wiem czy ktoś z was ją czytał ale ja mam mieszane uczucia. Jakiś czas temu niemcy w swojej polityce historycznej zaczeli nadawać ludzką twarz hitlerowcą. Na poczatku nikt nie podchodzil powaznie do tego ale tak sie to nasililo ze w koncu granica pomiedzy agresorami a ofiarami stawala sie w przekazie miekka.  Ta ksiażka w moim odczuciu, ale może jestem przewrażliwiony daje podwaliny do ukazywania ludzkiej twarzy zbrodniarzą z SS. Opisuje w sposób niby krytyczny ale bardzo wrażliwy dzieje oficera najbardziej zbrodniczego oddzialu SS tzw trupichgłówek. Przeczytałem to do końca i niepodoba mi sie to. Odebrałem to jako sprytnie zakamuflowany podswiadomy przekaz nowej bardziej aroganckiej narracji w celu jak sie zaraz okarze pokazania tych zbrodniarzy i bandytow jak ŻOŁNIERZY, którymi nigdy nie byli.

(D.D)
  •  

dardo2002

Ja wrzuciłem dzisiaj rano na Kindla ebook "Login" Tomasza Lipko.
Chciałem coś poczytać przy niedzieli ale mój 5-letni krasnal przechodził samego siebie
Posiedzę teraz i trochę poczytam zamiast gapić się w TV

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka
  •  

jarrrro

A ja czytam "Króla" Twardocha. Kupiłem, bo biblioteki pozamykane
  •  

krzysiek34011

Polecam oba tomy. Pokora też daję radę.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

•  

zennhorst

Zawsze i wszędzie będę polecał książkę J.Zajdla "Limes Inferior".
Genialna wizja przyszłego społeczeństwa napisana w latach 80 ubiegłego wieku a która obecnie się materializuje...
Chipy, dochód gwarantowany, praca jako przywilej, wielkie korporacje etc.
Dla miłośników tematu pozycja obowiązkowa ...

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  
    Za ten post podziękował: vasco

JAkub

Ja z klasycznych horrorów jeśli ktoś lubi polecam

•  

jarrrro

A ja polecę teraz całkowicie tradycyjnie.
Ferdydurke Gombrowicza. Absolutnie genialna rzecz. Bardzo współczesna i wesoła. Można się uśmiać po pachy. Swego czasu Giertych, co mu matka dała na imię Roman, usunął ja z listy lektur
  •  

Robcyk

Jasność albo Lśnienie mistrza Kinga.to samo tylko różnie wydane. Pamiętam jak biegłem po zakupach do domu bo mama kazala kupić coś tam. Kto nie czytał to niech przeczyta. Podobnie Miasteczko Salem.
  •  

kwasek071

Pamiętam jak czytałem Egzorcystę , przeczytałem na raz . Włosy jeżyły mi się na plecach. Film to tylko namiastka emocji.

sel

Biesy czytałem ze trzy razy. Może za ostatnim razem zrozumiałem. Może.
  •  

jarrrro

Biesy czytałem za młodu. Nie pamiętam, czy zrozumiałem, czy nie. Ale King Lśnienie napisał przed wypadkiem samochodowym,  wszystko, co później napisał, jest dużo słabsze.
Wracając do Dostojewskiego, kilka lat temu jakąś powieść jego chciałem przeczytać, tytułu nie pamiętam. Jednak sama powieść była tak przegadana o lokalnej polityce i układach korupcyjnych, że tego czytać się nie dało. Pamiętam tylko zabawną scenę, jak to pani spotkała się na osobności z panem i pani bąk  uleciał. Od tego czasu ta para się unikała.
  •  

abahaczi

Polecam trylogię Pana Wojtka Sumlińskiego.
1. Powrót do Jedwabnego
2. Powrót do Jedwabnego 2
3. Powrót do Jedwabnego - to tylko Polin.
oraz czwarta książkę Zapis Zarazy.
Jak to przeczytacie to może wam się oczy otworzą na wiele spraw.
  •  

jarrrro

Otworzą oczy na jakie sprawy? Kim jest autor? Bo ja mam otwarte oczy @abahaczi
  •