Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 928 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

zyziu

Cytat: Mariusz888 w 01 Lipiec 2026, 21:12:47Uuuuuuu to grubo  :cool9: To w tym tygodniu jadę szukać pudeł na więcej mydeł i ASów w szafce... ;)

W annałach historii polskiego TG będzie to wspominane jako "lipcowy rajd po AYLM"  :D
  •  

ZbylR

Będę sobie testować żyletki, by wybrać jakieś swoje. Zaczynam od tych z załączonego zdjęcia. Cała masa innych przede mną. Starczy mi życia przy goleniu co 2-3 dni? Które zostawić, a które do wyrzucenia po pierwszym użyciu?
Nie przypasował mi Brutal Grand, jest podmianka. Bardziej letnia 🙂
Podobnie na lato białe Proraso (za całe 8,5 zeta na wyprzedaży w Douglas) zamiast czerwonego w kremie, które ma zapach ok, ale na chłodniejsze miesiące. Mam zamiar wypróbować również niebieskie, a także inne marki. Może coś od naszych makerów. Ale to później.

•  

T800

Wszystkie Żyletki ze zdjęcia powinny dobrze golić Treet węglówki na jeden raz Dorco titan nawet 5 goleń Barbero Czeskie bardzo łagodne przyzwoite blaszki Szkoda że w Polsce nie produkują żyletek  :-[
  •  
    Za ten post podziękował: ZbylR

ZbylR

Cytat: T800 w 03 Lipiec 2026, 18:13:43Treet węglówki na jeden raz

Ruda, czy tępa po jednym goleniu? Jeśli ruda, to może da się przedłużyć po wyjęciu z maszynki i odsuszeniu wody ręcznikiem?
  •  

T800

Jak każdą żyletkę trzeba Treet z węglówki wyjąć z maszynki po goleniu Jak chcesz możesz nawet oliwką natłuścić ostrze Te Żyletki mają bardzo dużą tendencję do korozji
  •  

Jednoryb

Cytat: ZbylR w 02 Lipiec 2026, 19:52:29Które zostawić, a które do wyrzucenia po pierwszym użyciu?

Mogę polecić Barbero Professional, mnie przekonały do tego stopnia że postanowiłem zamówić od razu wagon

A to moje skromne zakupy

:dude:
  •  

WiadroPiachu

Lepsze od Barbero Platinum? Testowałeś może? Platinum bardzo sobie chwalę.
  •  

Jednoryb

Cytat: WiadroPiachu w 03 Lipiec 2026, 22:54:55Lepsze od Barbero Platinum? Testowałeś może? Platinum bardzo sobie chwalę.
mam też Platinum, też są spoko ale według mnie lepsze są Professional tzn mi bardziej przypasowały
wyślę ci przy okazji. Jeszcze też czeskie Tatra Platinum są dobre, podobne do tych Barbero

Martinesku

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  

Jednoryb

mariano italiano

molto bene

ZbylR

Janusze biznesu wszystkich krajów łączcie się! Ponieważ miseczki do wyrabiania piany do tanich nie należą, z pomocą przychodzi promocja w Pepco. 3 sztuki za całe 7 zeta. Zobaczymy co to warte.

•  

Yarek

Nie znalazlem nic o Andrea Niotta i jego brzytwach na forum..
Raczej"duze"te brzytwy robi..
Cos takiego:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/brzytwa-recznie-robiona

Dla mnie to ciekawostka..
Pli bona estas saĝa malamiko, ol malsaĝa amiko
  •  

lukassonek

@Yarek on duzo na facebooku sie udziela
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

Yarek

Cytat: lukassonek w 12 Lipiec 2026, 13:37:20@Yarek on duzo na facebooku sie udziela

Tak,wiem..to polsko-wloski Wloch..ale jezeli brzytwe tego drugiego producenta z fb-Romana Kamlasha z Ukrainy to gdzies widzialem na forum wydaje mi sie-to brzytwy Andrea Niotty nie spotkalem..tak jak napisalem-on raczej"duze"te brzytwy robi..8/8,9/8 a nawet wieksze ???
Tym bardziej nie widzialem jego brzytew na rynku wtornym,zeby ktos je sprzedawal..moze @kwasek071 je mial u siebie na kanale,bo przez jego rece juz tyle brzytw sie przewinelo/przesliznelo..ten producent robi tez brzytwy z jakiejs specjalnej stali japonskiej,takiej troche podobnej do damascenskiej-suminagashi..no dla mnie to ciekawe znalezisko.. ;)
Pli bona estas saĝa malamiko, ol malsaĝa amiko
  •  

Mokasyn86

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •