Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 875 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Faust

Przy okazji zakupów, nie mogłem się powstrzymać  ;D  i wpadło kilka paczek na testy.

•  
    Za ten post podziękował: Arjuna

Mariusz888

•  

Mintus

@Mariusz888, @Arjuna tak z ciekawości zapytam jak to mydło wypadło u Was  bo grafika jest mistrzowska 
  •  

Arjuna

@Mintus sla mnie zapach sztos. Baza Hallo to jedna z moich ulubionych. Lubię te mydła a z racji tego, że nie mogę ich mieć w Dwa Ostrza, Asia kupiła dwa sety u Tiago. Jeden został u mnie, drugi poleciał do @Mariusz888  :hello3:  :thank_you:
  •  
    Za ten post podziękował: Mintus

Martinesku

@Arjuna a co myślisz o bazie VR2 Ariany, no bo ja jestem totalnie zauroczony, już 3 golenia miałem i to jest poezja. Sądząc po ostatnim teście @Ralf SnowY mydełka WestMan Ye Olde Limey mam przypuszczenie, że VR2 jest czymś podobnym do Halo ale chyba nie do końca. Na pewno VR2 jest według mnie lepsza od Nirvany i od bazy Martin de Candre (z tych vege). To co od razu u mnie przykuło uwagę to odgłos przy wyrabianiu w tygielku yaqi. W wielu mydłach dość długo słychać takie charakterystyczne "szuranie" włosia o plastik w fazie początkowej. Stirling tego nie ma i jest mega jeśli chodzi o właściwości. Podobnie ta VR2 od razu tygielek zostaje "spacyfikowany" tłuszczykiem, który skutecznie eliminuje ten odgłos i pojawia się cicha śliskość.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS

Mariusz888

@Mintus - jak to WestMan na Halo - jest bardzo super. Zapachowo również - jest taki niby klasyczny ale ma w sobie coś takiego, że przyciąga :) Na pierwszy niuch to faktycznie czuć ten cyprys, cedr i inne opisane przez producenta nuty, ale odświeżony jest czymś ewidentnie (może to ta deklarowana "mandarynka i spółka" robią taką robotę) :)
  •  
    Za ten post podziękował: Mintus

Arjuna

Cytat: Martinesku w 28 Maj 2026, 09:05:16@Arjuna a co myślisz o bazie VR2 Ariany, no bo ja jestem totalnie zauroczony, już 3 golenia miałem i to jest poezja. Sądząc po ostatnim teście @Ralf SnowY mydełka WestMan Ye Olde Limey mam przypuszczenie, że VR2 jest czymś podobnym do Halo ale chyba nie do końca. Na pewno VR2 jest według mnie lepsza od Nirvany i od bazy Martin de Candre (z tych vege). To co od razu u mnie przykuło uwagę to odgłos przy wyrabianiu w tygielku yaqi. W wielu mydłach dość długo słychać takie charakterystyczne "szuranie" włosia o plastik w fazie początkowej. Stirling tego nie ma i jest mega jeśli chodzi o właściwości. Podobnie ta VR2 od razu tygielek zostaje "spacyfikowany" tłuszczykiem, który skutecznie eliminuje ten odgłos i pojawia się cicha śliskość.
Również jestem nia zauroczony, podobnie jak bazą Hallo od Westmana. Nie potrafię wskazać faworyta, mimo, iż jestem fanem mydeł wege. Baza Hallo była dla mnie zaskoczeniem  :thank_you: Pozdro serdeczne

olasdolas

Po słowach kolegi @Milas stwierdziłem, że należy wydać raz a porządnie. Zakupy w Dwa Ostrza, dzięki za gratis @Arjuna. Tak ładnie zapakowana jest maszynka Rockwell 6c, żal mi było ją rozpakowywać do zdjęcia  ;D

•  

Arjuna

Cytat: olasdolas w 29 Maj 2026, 12:13:34Po słowach kolegi @Milas stwierdziłem, że należy wydać raz a porządnie. Zakupy w Dwa Ostrza, dzięki za gratis @Arjuna. Tak ładnie zapakowana jest maszynka Rockwell 6c, żal mi było ją rozpakowywać do zdjęcia  ;D

Dzięki @olasdolas  :hello2:
Z maszynki będziesz zadowolony!  :shaving: podobnie jak z Noble Otter. Świetne mydło. Daj koniecznie znak jak odpakujesz  ;D i się ogolisz!  :hello3:

Darek2626

Cześć Golarze

Nakayama Maruka Asagi Lv 5
 :hello:

Faust

Świeży zakup od Dwa Ostrza. Jutro będę sprawdzał jak się spisuje nowe mydło  ;)

•  

jarrrro

A do mnie przyszła bateria wód z ubiegłego wieku. Wszystkie zapachy bardzo mi się podobają, przypominają mi odległą mą młodość