Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 946 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Bednaar

Cytat: Maniacz w 22 Maj 2026, 09:24:23:hello:
@Bednaar
Sugeruję abyś kupił lepiej Saponificio Varesino krem regenerujący skórę 40ml.
To załatwi cały problem. Osobiście używam od dawna. Wg mnie najlepszy krem po.
Dzięki, ale już zamówiłem Proraso. Może następnym razem - póki co dodalem Saponificio Varesino do listy zakupowej :)
888
  •  

Marcin39

•  

Martinesku

Moje pierwsze mydełka TGS. Oba pachną ładnie, średnio intensywnie. Inferno kojarzy się z góralskimi klapkami ze skóry nagrzanymi w słońcu z odrobiną słodyczy, drewna i jakiś przypraw.
Furiah natomiast trochę bardziej drzewnie ale też z nutą skóry (mniejszą), innych przypraw i ogólnie bardziej słodko. Na szczęście nie wyczuwam w żadnym stęchłego drewna ani w ogóle nic nieprzyjemnego. Właściwości to będę sprawdzać dopiero, Inferno jest tallow a Furiah vege na AJ-1 (Argan-Jojoba).  :thank_you:

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS

Zurekmichal

Mimo że były trudy i znoje z @tomek kupuje i się nie boje. Mamut kły szczerzy golarz michał nie wierzy. Jutro w łazience na facjacie zagości czuje że będzie dużo radości.

Marcin39

@Zurekmichal koniecznie daj znać jak wrażenia  :beer:
  •  

Maniacz

Cytat: Marcin39 w 22 Maj 2026, 09:26:56@Maniacz
Pro victis?
:hello2:
Dokładnie. Działa cuda.
Ostatnio miałem oparzenie a po zastosowaniu tego kremu, ból przeszedł i oparzenie szybko się zagoiło.
  •  

Marcin39

Mam ok pół tubki, mogę oddać bo nie używam. Ale potwierdzam że produkt prima sort  :beer:
  •  

Borat

@Marcin39

Szybciej się goi naruszona skóra?  Jak nie potrzebujesz bym spróbował 🙂
  •  

Marcin39

•  
    Za ten post podziękował: Borat

Maniacz

Cytat: Borat w 23 Maj 2026, 08:43:39@Marcin39

Szybciej się goi naruszona skóra?  Jak nie potrzebujesz bym spróbował 🙂
Potwierdzam. Szybciej się goi.No i można stosować nie tylko po goleniu
  •  

Martinesku

W ramach poszukiwań 6-go i ostatniego kremiku do golenia, który dostąpić ma stałej, zaszczytnej rotacji u mnie  :)
zanabyłem drogą kupna przed chwilą na promce w Rossmanie, za 8,99 zł ten oto kremik bardzo stary, pra-stary.
Teścik w najbliższym czasie  :hello:

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS

Bednaar

Paczka z Dwa Ostrza dotarła błyskawicznie, dodatkowo bardzo miły liścik i żyletki w prezencie  :)
Tureckie Astry, obecnie używam indyjskich, więc porównam przy okazji  :cool7:

888
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

WiadroPiachu

Byłem w Bośni i Hercegowinie na urlopie i taki AS kupiłem w DM. Ujdzie :).
Wadą jest pojemność (120 ml), ale na lotnisku nie zwrócili uwagi.

•  

Bednaar

Cytat: WiadroPiachu w 24 Maj 2026, 12:34:57Byłem w Bośni i Hercegowinie na urlopie [/img][/url]

A w Mostarze byłeś? Piękne miasto.
888
  •  

WiadroPiachu

@Bednaar, oczywiście. Mostar, Blagaj, Stolac, Počitelj, Jajce, Banja Luka i Sarajewo. Dla mnie top to Mostar, Počitelj, Jajce i Sarajewo. Za to Banja Luka mega słaba.
  •