Najlepsza woda po goleniu - ta jedyna

Zaczęty przez jarrrro, 20 Październik 2020, 08:23:29

Przeczytano 15 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarrrro

Nasze łazienki nie są duże, ilość miejsca ograniczona, kupno kilkunastu wód według mnie mija się z celem, chociaż cztery wody to niegłupia liczba.
Zmierzam do tego, byśmy ustalili, która woda jest tą najlepszą. Nie można pisać o wodzie, którą dopiero się kupiło i nas zachwyca. Chodzi o to, by to była kolejna butelka, do której zawsze chcemy wracać.
Zapach nie przeszkadza, właściwości nas cieszą i chcemy do niej wracać.

Dla mnie najlepsza woda, z jaką się spotkałem, to Lea z alkoholem za 50 zł. Zapach się nie nudzi, jest świeży i chłodny, nawilża rewelacyjnie i daje takie dogłębne odczucie chłodzenia? Brak słów, by opisać te uczucie. Żadna inna woda nie daje takiego efektu.
Kończę drugą butelkę, trzecia czeka nie otwarta

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
  •  

Omega

Saponificio Varesino 70th Anniversary piękne połączenie wody i balsamu - Świetnie pachnie bardzo dobrze działa , kończę drugi flakon nie ostatni  :points:

Zdjęcie przypadkowe z netu zapożyczone

•  

Troip

HATTRIC. :points:
kupuję ją ze względu na zapach, zapach który mogę zaliczyć do kategorii perfum.

•  

Omega

@Troip  kurczę kolejna osoba mówi o tym zapachu, aż głupio się przyznać kompletnie nie znam mimo , że na półce w drogerii stoi i kosztuje nie za dużo - muszę to nadrobić
  •  

jarrrro

Ja byłem niegrzeczny i zdjęcia mnie zamieściłem
Nie umiem jednak ściągnąć zdjęcia z sieci na telefon i z niego wkleić

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

•  

yetisize

Tych trzech gagatków mam na półce zawsze, każdej z nich to już któraś z kolei butelka i zawsze mam co najmniej jedną w zapasie:

Oprócz tego jakaś woda nivea, fajnie się u mnie sprawdzają, ale zmieniam zapachy i w tym momencie hattrick, świetny produkt, żona uwielbia zapach :D
  •  

Monocero

Moja ulubiona woda po goleniu nie jest szczególnie oryginalna ale pod każdym względem bardzo mi pasuje.

(D.D)
  •  

przemo666

Dla mnie nr 1, obie wersje. Po dłuższym testowaniu - prawie dwa lata  nieznacznie, ale jednak wygrywa wersja juesej , warto poczekać na dostawę z ebaya zapach o godzinkę trwalszy i lepsze uczucie orzeźwienia na twarzy  8))
  •  

ifoo

Moja ulubiona trójca, jakbym jak wybrać tę jedyną to byłby Black.

•  

Robcyk

Mam kilkanaście. Myślałem że Pitralony są moje ulubione. Mam 3. Ale wiem już czego chcę. Floid mam  pyszna woda. Ale Alpa zielona ta 378 czy jak dla mnie genialna. Ale.... Agua de Kananga to dla mnie top. Zapach  hm mi się podoba. Ale właściwości.... Moim zdaniem lepsze jak Floid Alpa iPitralony. Po prostu moja gęba piję tę wodę. Muszę spróbować jakiegoś Bay Rum. Generalnie chcę też wykończyć Bondy Korsarza i mieć može z 5-6 wód. A aqua Velva teżmusi być w moim arsenale. Zajebista woda.
  •  

rafalJG

Chyba jednak Gold, którym hojnie obdarował mnie @Skanderbeg. Zawsze, gdy rano zastanawiam się po goleniu, co wybrać, nieodmiennie sięgam po Golda. Zapach wprawdzie z poprzedniej epoki, ale właściwości najlepsze z tego czego dotąd używałem (mam suchą skórę i większość AS jeszcze ją wysusza).

•  

jarrrro

Gold może się podobać, jednak mnie jakoś nie przekonuje. Nie mam tak jedynej, zawsze z kilku różnych zapachów wybieram.
  •  

rafalJG

@jarrrro Kłopot, że większość aftershave to tandetne, okropne śmierdziuchy (skądś przecież wzięło się popularne zdanie z powieści: "Pachniał tanim płynem po goleniu"). Zapach wody kolońskiej to zwykle szczyt tego, czego można po nich oczekiwać.
  •  

jarrrro

Na chwilę obecną najbardziej podoba mi się Jovan Musk. Żonie nie pasuje, ale co mi tam... Jak zwykle dodałem do niej mentolu,  kocham chłodzenie, dodałem gliceryny, w rezultacie wyszedł produkt idealny
  •  

Retroshaver

Bardzo podchodzą mi Floidy. Myrsole uwielbiam za prostotę składu i właściwości. Uwielbiam Pitralon Oryginal. Niestety nie umiem go upolować, a skoczył się już jakiś czas temu. Oczywiście nie mogę tu pominąć klasycznego Warsa. Na jedną, jedyną chyba nie potrafiłbym się zdecydować 🤔