Co ostatnio oglądałeś?

Zaczęty przez Monocero, 22 Wrzesień 2020, 13:00:44

Przeczytano 16 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Skanderbeg

Cytat: js w 19 Październik 2021, 17:38:40Wcześniej James dowiedział się, że ma córkę. Zgubiła pluszaka, gdy została uprowadzona przez psychopatę Safina. James odnalazł tego pluszaka i myślałem, że na końcu filmu odda jej tego pluszaka, jak na bohaterskiego ojca przystało.

Spoczko, w następnym oodcinku odda jej lekko nadwęglonego pluszaka. Ona też może być lekko nadwęglona przy przekazywaniu, ale trudno, takie życie, dotleni się. ;)

Bond to klasyka. Roger Moore to mój faworyt.

@barber

Heat - moja pełna zgoda. Film mistrzostwo, twardziele nad twardzielami.
  •  

barber

Al Pacino, Deniro, Val Kilmer lepiej się nie da brakuje jedynie Brada Pitta z filmu Fury  :husarz:
☠️ nieprzyjemny w obyciu ☠️ — 🌸🌸🌹 zyskuje przy bliższym poznaniu 🌺🌷🌸
  •  

Skanderbeg

Że Val Kilmer, super wybitny aktor, nie dostał Oscara za Tombstone, to nie wiem jak się stało.

Dla niezorientowanych, oto scena przedprzedfinałowa, sama scena na Oscara:

•  

barber

Osobiście mam kilku:

1. De Niro (Heat - gorączka, Taksówkarz WIADOMO, Łowca jeleni - mistrzostwo)
2. Brad Pitt (7 mistrzostwo świata, Fury mistrzostwo świata)
i brzydzę się produkcjami 007 - (ja się brzydzę)
  •  

Turtle

•  

barber

Spoiler (z ang. spoil – psuć, niszczyć, rozpieszczać) – niepożądana informacja o szczegółach zakończenia bądź ważnego zwrotu akcji utworu literackiego, teatralnego, telewizyjnego lub filmowego. Termin ten bywa używany również w odniesieniu do podpowiedzi lub rozwiązań w grach i łamigłówkach.
??? ??? :facepalm:
  •  

Skanderbeg

Cytat: Turtle w 19 Październik 2021, 20:20:03Spoiler na dzień dobry 

Jeżeli to uwaga do Tombstone, to muszę powiedzieć, że żaden spoiler. :)
Film jest skonstruowany tak, że samo obejrzenie tej sceny niczego nie wyjaśnia ani nie "psuje".
  •  

Troip

Diuna
Świetna fantastyka, i genialny film.

•  

Turtle

@Skanderbeg sorry, wydało mi się to oczywiste. Moja uwaga do @js i jego wpisu o najnowszym Bondzie :-]
  •  

Monocero

Zazdroszczę wam wszystkim. Kiedy macie czas oglądać filmy? Moja córka nowym Bondem zawiedziona, wg. Jej opinii najsłabszy odcinek.
(D.D)
  •  

Skanderbeg

@Turtle
Nie ma za co, źle zrozumiałem. :beer:
A na najnowszego Bonda chyba będę musiał się przejść, chociaż odkąd nie gra Roger Moore (czyli od wielu, wielu lat) straciłem trochę sympatii do tej franszyzy.
  •  

js

CytatTo nie jest świat dla Jamesa Bonda. Broccoli i Wilson wiedzieli co robią i zrobili to pięknie

No cóż, mówcie co chcecie, ale to zakończenie nie jest tylko dosłowne. To zakończenie jest na wskroś symboliczne i kończy piękną filmową historię rozpoczętą prawie 60 lat temu. Świat zmienił się tak bardzo, że nie ma w nim miejsca na takiego Bonda jakiego znamy i lubimy. Sugestie takie były od Skyfall. To nie jest świat dla tajnych agentów i szpiegów rodem z Zimnej Wojny.
To nie jest świat dla archetypu Jamesa Bonda. Postać Jamesa Bonda jest tak obecnie niepoprawna politycznie, że odtworzona z "krwi i kości" nie mogłaby zostać obecnie pokazana w kinie.
To nie jest świat dla Jamesa Bonda - mężczyzny, który może już niedługo nie będzie mógł być Jamesem Bondem!
To nie scenarzyści, reżyser lub producenci, a już na pewno nie rakiety zabiły Jamesa Bonda. To świat zabił Jamesa Bonda. To jak świat się zmienił, jak go odrzucił. Więc Bond musiał umrzeć po to abyśmy go zapamiętali takim, jakim był - najlepszym! Zanim zostanie skalany, i poza nazwiskiem nie zostanie z niego kompletnie nic!

Ale nie ma się co martwić - Bond zostawił coś po sobie - 60 lat historii i 25 wspaniałych filmów.
A więc nie rozmyślajcie jak oni to pociągną dalej, bo to co już było nie zostanie zniszczone i właśnie stało się legendą! Żadna poprawność polityczna tego nie zniweczy. I zawsze filmy po NTTD będą odcięte wyraźną, grubą kreską.
A więc opowiem wam historię człowieka: Bonda....Jamesa Bonda.....

Źródło: Forum filmu Nie czas umierać filmweb.pl
  •  

jarrrro

Polecam film o wojnie w komediowej konwencji. Film o sile manipulacji. O sile propagandy. Dla mnie  absolutne arcydzieło JOJO RABBIT
  •  

barber

Bękarty wojny  :gangster: cała esencja tego narodu
teraz wszystko się zmieniło   ;D teraz jesteśmy przyjaciele  ;D ( tzw. fajne sąsiady )
teraz decydują co tu ma być  8) a czego nie
  •  

Robcyk

Kino zemsty. I saw the devil. Czyli po naszemu "Ujrzałem Diabła" Koreańskie arcydzieło z zaskakującą fabułą i zdjęciami. Wszystko perfekcyjnke wykonane. Koreańczycy potrafią.Moim zdaniem arcydzieło na tle filmów współczesnych z poprawnością polityczną na którą rzygam..... Polecam mocne kino. Lepsze niż " Old Boy" też koreański którego również polecam. Jak obejrzycie napiszcie jak wrażenia...

Scalony post: 20 Październik 2021, 19:33:50

A sorry że post pod postem. Specjalnie nie zmodyfikowałem wcześniejszego. Brutalne kino które sprawia że chcesz więcej się dowiedzieć co i jak. I najlepsze. Film ma albo miał średnią ocenę 9/10. Jak zapytali tych co twierdzą że to arcydzieło dlaczego nie dali 10/10. To odpowiedzieli że dlatego że film się skończył. Bo powinnien trwać. Mi wystarczy. 2 godziny i chyba 24 minuty uczty. Ten film zasługuje na to żeby każdy !!! Tak każdy go zobaczył..  Polecam szczerze....
  •