Woda po goleniu Williams Aqua Velva

Zaczęty przez jarrrro, 24 Czerwiec 2020, 20:29:10

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarrrro

Ktoś używał? Ktoś coś może o niej powiedzieć?
  •  

xxxWODNIKxxx

Mam ją na półce i niestety mnie nie zachwyciła,zapach jakiś taki dziwny na dodatek twarz świeci się jak psu...no sam wiesz
  •  

przemo666

Ja natomiast uwielbiam. Lekki rześki zapach (cytrusy ale nie kwaśne + mięta) i rewelacyjne uczucie mentolnięcia na twarzy. Wersja amerykańska ciut mocniejsza, za to mniej kompleksowa zapachowo, tą z hiszpanii szczerze polecam
  •  

jarrrro

Zamówiłem. Czekam. Podzielę się wrażeniami. Mam nadzieję, że efekt chłodzenia będzie mocny
  •  

przemo666

zawsze można magiczne tricki zastosować (kryształki mentolu na all..., kiedyś również portalu aukcyjnym...)
  •  

xxxWODNIKxxx

Efekt chłodzenia ? no to raczej słaby będzie podobnie jak w Pitralon jak dobrze pamiętam.Dla mnie największe mentolnęcie mam w Chiseled face Barbertown ale jest nie dokupienia w u nas
  •  

jarrrro

Cóż, przyszła woda. Raz użyłem. Faktycznie, efekt chłodzenia słaby, dzięki zawartości gliceryny nie wysusza, dobrze koi podrażnienia. Duży plus za termin przydatności, wynosi dwa lata. Zapach zadziwiająco trwały , po siedmiu godzinach ciągle czuć. Zapach trochę podobny do czerwonego proraso, który mnie odrzucał. Ten jest do zaakceptowania
  •  

przemo666

Ciekawe spostrzeżenie, mi to za nic kompletnie nie przypomina proraso. Odnośnie chłodzenia na pewno mocniej chłodzi od zielonego proraso, @Robcyk mówił że od pitralonów również
  •  

jarrrro

Mocniej od zielonego? Ciekawe... Według mnie słabiej
  •  

przemo666

dla ścisłości mówię o after shave, zielone mydło przy chłodnej wodzie i kolejnych przejściach, aplikacjach daje lepsze wrażenia tutaj zgoda. Natomiast będę się upierał że prawdziwe uczucia zmrażające  są dopiero z kryształkami mentolu
  •  

jarrrro

•  

przemo666

dokładnie, różnie piszą mentol spożywczy, mentol krystaliczny jeden pies, tylko ostrożnie i z umiarem bo można zasadniczo przesolić zupę. 50 gramow to zapas na lata
  •  

barber

polecam olejek eukaliptusowy z apteki
znakomicie się sprawdza
☠️ nieprzyjemny w obyciu ☠️ — 🌸🌸🌹 zyskuje przy bliższym poznaniu 🌺🌷🌸
  •  

przemo666

Tylko że eukaliptus ma określony zapach i bardziej 'mąci' kompozycję ASa
  •  

barber

połączyłem to z zielonym proraso - który w swoim składzie zawiera eukaliptus
płyn klarowny że głowa mała , chłodzenie prima sort