Galeria - Monocero HUSARIA

Zaczęty przez Monocero, 06 Czerwiec 2020, 21:21:12

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bigmaciek

A obiektyw DX czy z lustrzanki analogowej? Ja używam na cyfrówce obiektywów analogowych i wciąż nie mogę tego opanować. Ostatnio wróciłem do 50mm 1,8 i na nim stosunkowo najłatwiej operować. Najgorzej jest z 105mm Micro.

@miklo
Przesadny kontrast jest widoczny zwłaszcza na zdjęciach BW. Nie ma łagodnego przejścia przez kolejne odcienie szarości tylko robią się takie ostre, wręcz nienaturalne, kontury.
  •  

miklo

@bigmaciek Clarity w prawo suwak edyszyn ;) Aż rozmazane tło robi się ostre ;) No nic. Obróbka Przemo, to jego sprawa i wielu pewnie się podoba. Dla mnie kiszka :)

Ja używam Canona full frame. Tzn leży i się kurzy, kiedyś używałem. Teraz w zasadzie tylko telefonu. Zawsze po ręką, a jakość już dość akceptowalna. Porównywałem ze starymi zdjęciami z Canona 350D i Canona 20D (miałem kiedyś obydwa, mam kupę RAWów) ze szkłami Tamron 28-75/2.8. Canon EF50/1.8, Canon EF50/1.4, Canon EF28/1.8, Canon EF85/1.8, Sigma 12-24 i jeszcze stałki ze starych systemów - Pancolar 50, Jupiter 135/2.8 [chyba, nie pamiętam już dziurki], Sonnar 135/2.8, Contax Zeiss Planar 50/1.7, Contax Zeiss Distagon 28/2.8 - i aparat w komórce (LG G6 + GoogleCamera) daje zbliżone lub lepsze efekty, niż 350D. Lepsze niż 20D w gorszym świetle. W dobrym 20D był lepszy. Z 5D (full frame) ciężko już porównać, bo to zupełnie nie ta liga, ale wyciągam go z torby tylko w wyższej potrzebie ;) Komórka serio teraz daje radę w większości sytuacji życiowych.
  •  

Monocero

@miklo  żona ustawiła mi aparat i pokazała gdzie naciskać żeby było zdjęcie.  :)
(D.D)
  •  

miklo

@Monocero Ja w podobny sposób dorobiłem się dzieciaków ;-)
  •  

zennhorst

kolejne golenie Husarią za mną ... z grubsza już opinię sobie wyrobiłem  :cool6:
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

JAkub

To z "grubsza" można prosić o taką
Opinie??
  •  

Robcyk

Dobra nauczcie mnie posługiwač się Sigma DP1s. Całkiem inna forma fotografii.. anologowa cyfrówka? Zrobiłem może z 200 zdjęć. 3 były genialne. Nie miałem czasu tym robić. Wolałbym mieć maszynkę do golenia jak ten aparat..No ale cóž . Sąsiad z bloku juź mi daje więcej niż zapłaciłem. Nie chodzi mi o to. Sigma to coś innego Robson idę.
Czekam bo coś w tej maszynce jest. Koniec ze zdjęciami aparatami.  Chodzi o pierwszą POLSKĄ maszynkę po komunie. I jest nasza Golarzowa. Na przekór wszystkim PIERWSZA.!!!
  •  

Monocero

(D.D)
  •  

dardo2002

Husaria P002 już jest u mnie
Od jutra zaczynamy testy. Na ten moment mogę tylko powiedzieć, że z wyglądu jest

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

•