Monocero HUSARIA - Nowa, polska maszynka ze stali nierdzewnej

Zaczęty przez Monocero, 14 Maj 2020, 20:48:33

Przeczytano 38 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lukassonek

@Monocero szkoda, że tak to wygląda. W Warszawie mogę pomóc tylko w PGE 🤗. Niestety, czasem ludzie potrafią pokazać absolutne dno, jeśli chodzi o pewne aspekty życia. Sam jestem inżynierem projektowania maszyn i urządzeń górnictwa podziemnego – w tym pneumatyki i elektropneumatyki. Nie mam problemu, by rozwijać się dalej i iść wyżej, bez pracy fizycznej. Ale kiedy słyszę od osób na wyższych stanowiskach teksty w stylu: ,,Czemu się tak uśmiechasz?", ,,Ja ci ten uśmiech zdejmę" – ręce opadają.

W dodatku są to ludzie, którzy ukończyli szkoły, o jakich nawet nie warto wspominać. Bo wiedza i inteligencja nie zawsze idą w parze ze stanowiskiem. Dawniej wystarczyło mieć ,,plecy", żeby awansować – i niestety, nadal to działa. A już perełką jest rada: ,,Ogranicz kontakt z osobami niżej w hierarchii."

Krótko mówiąc – patologia w czystej postaci.

Mam nadzieje że jeszcze kiedyś i mi będzie dane , kupić i wspierać nasz biznes :)
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold

Axelf

Dobra my tu gadu gadu a trzeba pomyśleć jak obejść system by @Monocero mógł zacząć działać 🤔
Zapraszam na mój kanał YT:
https://www.youtube.com/@WSW_2026
  •  

grabi

•  

Monocero

Nie wchodzi w gre jakiekolwiek łamanie lub obchodzenie prawa, to wbrew moim wartością.
(D.D)
  •  

grabi

@Monocero nie wiem co to za praca, z jednej strony ciekawi mnie Twoje stanowisko, z drugiej szanuję prywatność i nie chcę zawracać dupy. Osobiście wychodzę z założenia że wszystko co nie wchodzi w tematy tabu albo społecznie drażliwe / niestosowne, czyli tematy związane z seksem, może przynależność do jakiś skrajnych grup, wyrażanie pewnych poglądów filozoficznych czy politycznych, to jest dozwolone. I nie ma dla mnie różnicy czy jest vege maniakiem, skacze ze spadochronu czy robi brzytwy.

A co do obchodzenia prawa to zależy jak się na to patrzy. Znajomy ma kury. Jak mi odsprzedaje jajka to musi od razu zakładać działalność gospodarczą i płacić podatek? Jak ja uwędzę szynkę to mu odsprzedam i też muszę to gdzie zgłaszać? Wydaje mi się że husaria była projektem hobbystycznym i zarobiłeś na tym wielkie g. Może się mylę. Jeśli tak to przepraszam. Jeśli nie to nie ma zarobku i nie ma omijania prawa.
  •  

Axelf

@grabi nie chcę zaburzać Twojej wizji sielskiego handlu idealnego  ale tutaj niestety na czarno tego nie zrobisz. Załóżmy cenę maszynki 500zł niech to kupi z 50 osób co daje nam 25000zł. Gwarantuję Ci, że skarbówka by go rozszarpała. Przerabiałem ten temat na własnej skórze i skarbówka lubi to uznać za działalność stałą😬

A jak masz wpisane w umowie o pracę zakaz konkurencji to pracodawca może Cię chcieć uwalić na każdym kroku. Też to niestety przerobiłem na własnej skórze i portfelu😒
Zapraszam na mój kanał YT:
https://www.youtube.com/@WSW_2026
  •  

Yary

Dziś świeżym okiem spojrzałem na zdjęcia Husarii. Uzbrojonej w żyletkę. Może to tylko złudzenie optyczne. Ale wydaje się ta głowica podobna do iKon Tech. W takim razie nie dziwię się komentarzom, że skutecznością przebija R41!
  •  

nosang

Świeżo odkopany temat, już myślałem, że maszynka wraca do sprzedaży ;)
  •  

lukassonek

Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

zennhorst

Panowie, wystarczy być sędzią, radcą prawnym czy choćby notariuszem by mieć zakaz wykonywania innej pracy zarobkowej.
Korporacja musi wyrazić na to zgodę inaczej tracisz bezpowrotnie uprawnienia.
Dla przykładu na 100% radca prawny czynnie wykonujący zawód nie uzyska zgody swojej korporacji na mycie wagonów w weekendy albo pracę w Biedronce. 
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  
    Za ten post podziękował: tombar

tombar

Cytat: zennhorst w 30 Marzec 2026, 15:55:53Korporacja musi wyrazić na to zgodę inaczej tracisz bezpowrotnie uprawnienia.
Dokładnie, potwierdzam. Z resztą problemem są nawet materiały reklamowe na samochodzie lub koszulce, etc. Był przypadek pani Adwokat użyczającej buzi do reklamy okularów dla znanej sieci optycznej, bez dyscyplinarki się nie obeszło i... o mało nie wyleciała z zawodu; tak, że tego...
Ius est ars boni et aequi
  •