Moje dzisiejsze golenie

Zaczęty przez Marcin Es, 07 Grudzień 2018, 02:17:35

Przeczytano 490 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Chmura, ShaveManiac, qucharr, Robi131 i 2 Gości przegląda ten wątek.

JAkub

Enoch z Feather Pro Guard👍

Głowa i Twarz jak zawsze 😊

Gładkości Dla Wszystkich 🍻

Piciu

Witajcie  :hello: ,
 Oto moje niedzielne golenie dnia  :shaving:

Maszynka: Razorock Gamechanger 68p
Żyletka: Gillette Nacet
Mydło: Henri et Victoria "Duc de Sandal" Triple Milled Tallow Soap
Aftershave: Henri et Victoria "Duc de Sandal" Balsam po goleniu
Pędzel: 24mm Yaqi Purple Haze Mew Brown

Martinesku

Scalony post: 17 Maj 2026, 18:45:08
Kremik Arko całkiem niezły, fajna jest z niego piana, treściwa, zapach bardzo delikatny, nie lawendowy dla mnie a bardziej taki fiołkowy, całkiem przyjemny.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-Handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora

Yary

A ja się Koledzy przeprosiłem z Z0. Pisałem jakiś czas temu, że jest skok w agresji względem R41, a efektywność porównywalna. Kilka kolejnych goleń okazało mi, że skok w agresji daje też skok w skuteczności. To nie są duże zmiany. Ale że ogarnąłem agresję i maszynka przstała kąsać, to ją zatrzymuję. Szkoda byłoby się jej pozbywać. Maszynkę wspomagało fajne mydło AYLM Krokos. Łatwo się wyrabia pianę, mydełko z tych miękkich i fajnie dbających o skórę. Całości dopełnił Frater Leon. Woda tłusta, ale że się szybko wchłania, jest wodą ok.

Faust

Krem: Proraso zielone
Pędzel: Yaqi 24mm Sagrada Familia
Maszynka: TGS Impero CC
Żyletka: Parker
Po goleniu: Clubman Pinaud Cognac + Balsam Proraso

Uwielbiam zapach ten Clubman'a :)

lukassonek

dzięki @TJ

dziś testowanie Honeya , jaki to jest czołg goleniowy, normalnie po maszynkach aluminiowych myslałem ze mi ręka odpadnie  ;D

Świetna maszynka jednak chyba bardziej preferuje lżejsze, ogolony jestem świetnie , za 2 dni kolejny ostateczny test jak sie sprawuje maszynka :)
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold