The Whale/Wieloryb

Zaczęty przez Bihać, 17 Marzec 2020, 11:19:07

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bihać

Witam forumowiczów,

Kilka dni temu doszla do mnie przesyłka od naszego Kolegi @Topek z fantastycznym urządzeniem do golenia :) Przyszedł więc czas na kilka słów z golenia. A za tem, prysznic i golonko oczywiście Wielorybem (Tak go sobie nazwałem, bo mnie jakoś tak pasi, z anglińska bedzie The Whale?)

Wrażenia:

Brzytwa jest tak duża, że nie widzisz własnej facjaty w lustrze i wymaga bardzo intuicyjnego podejścia, tzn na czuja. Dobrze, że mam trochę wprawy w goleniu bo mogło być to bardzo problematyczne ale spoko jak już sie człek oswoi , że widzi całkowicie NIC i zlokalizuje w pamięci gdzie ma nos i uszy to zaczyna być spokojniejszy. Profil ostrza wymusza manewrowanie nim w poziomie (nadgarstkiem) bo jak przesuniesz brzytwę pionowo w dół po policzku to goli tylko środkiem i aby ogolić zarost przy uchu trzeba ustawić ostrze tak aby golilo czubkiem. Nie jest to problem, wymaga tylko zmiany techniki. Nawieksze obawy miałem o golenie pod nosem i o dziwo żadnych problemów nie bylo. Tą czynność da się przeprowadzić całkiem sprawnie.

Reasumując ogolilem się bardzo dobrze, nie uszkodziłem pyska i nie musiałem krzyczeć jak Kevin sam w domu aplikujac AS. Jestem bardzo zadowolony, Darku fantastyczna robota i fantastyczna brzytwa.To taka moja mini recka z pierwszego golenia tym potworem.

Złota-rączka

Powiem, że może kiedyś się skuszę na uśmiechniętą brzytwę od @Topek !!! Ale mniejszą 6/8 czyli taki Dragon. :) Ale najpierw muszę Żonie zrobić jakiś prezent od @Topka  :shades:
Opis brzytwy i golenia napisałeś tak jak bym to ja się nią golił tak się wyczułem Super.   :hello:
  •  

Monocero

Ten grzbiet i szlif to majstersztyk  :cool5:
(D.D)
  •  

Topek

Cieszę się Robercie że golenie na ślepo zakończyło się sukcesem 😁
Mam zaczetą 12/8 . Lecz to już raczej dla siebie.
@Monocero
Dziękuję 🙂
  •  

Bihać

miklo

Hmm... Skomentowałem ten film na jutubie i komentarz wyparował :( Dla mnie przypomina miecz pirata :) Piękna robota :D A i golenie perfekto!
  •  

Bihać

@miklo  Dziękuję,  komentarz jest, nie ruszam komentarzy bo i po co?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

tombar

Golenie klasa! :winner: Kurcze, chciałbym tak umieć.
Ius est ars boni et aequi
  •  

miklo

Cytat: Bihać w 21 Czerwiec 2020, 16:02:54
@miklo  Dziękuję,  komentarz jest, nie ruszam komentarzy bo i po co?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
To nie zarzut do Ciebie. Czasem gdzieś w takich systemach transakcja jest cofana i potrafi zniknąć komentarz (to samo na fejsie i w wielu innych systemach). I takie zdarzenie miałem na myśli :D Ten ze zrzutu dodałem drugi raz :D

Obejrzałem w międzyczasie starsze Twoje filmy - bardzo fajne. Golenie bez gwiazdorzenia, pyk pyk. Technika godna pozazdroszczenia :D
  •  

Bihać

bigmaciek

Fajny filmik. Jak wszystkie Roberta zresztą. Pamiętam jak powstał pierwszy który do tej pory jest moim ulubionym - golenie głowy brzytwą, gdzie się zaciąłeś za uchem.  ;D Za każdym razem jak go oglądałem to mnie ciarki przechodziły, że jeszcze uszy masz na swoim miejscu.  :)

NB. mógłbyś wrzucić go tu na forum.  8)))
  •  

Bihać

@bigmaciek zacięcia nie pamiętam 🤔😁.
a i filmiku nie mam, większość poszła w... siną dal.
Nakręcę jeszcze 😉
Dzięki za miłe słowo 🤝

Topek

Super filmik Robercie. Dobrze jest widzieć że jej używasz 🙂
  •  

Bihać

No jak brzywy od Mistrza nie używać,  mam nadzieję,  że jeszcze moje wnuki będą się nimi golić. 😊😊

Robcyk

Film klasa. Mój imiennik robi super filmy. Chociaż jak zacząłeś pod włos to miałem obawy. Brzytwa cudo i od człowieka co się zna. A naprawdę miałem stracha że Cię ugryzie. Krem moim zdaniem lichy. Plus za ałun i Admirała. Dzięki za miłe chwile przy oglądaniu. Oby więcej..
  •