ASTRA SUPERIOR Platinum - zielona

Zaczęty przez Monocero, 29 Styczeń 2020, 17:53:44

Przeczytano 17 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Axelf

Obczaj żyletki Dorco. Jest ich kilka modeli
  •  

Axelf

Przetestowałem paczkę chińskiej Astry i jest to gniot. Z r41gs totalna padaka i piekąca twarz. W TGS Syntesii jakoś goli w miarę skutecznie ale twarz też piecze zatem do kosza
  •  

zyziu

Na stanie mam zielone Astry z Chin, Indii i Rosji. O ile chińskie dawały sobie radę w łagodnej maszynce - kosz po drugim goleniu, to indyjskie lądowały w koszu po jednym użyciu. Natomiast mocno rozczarowałem się zachwalaną wersją z Rosji - pierwsze golenie w RR German Slant było przyjemne - łagodnie i milusio, przy drugim goleniu Astra orała od pierwszego pociągnięcia. Być może to kwestia specyfiki maszynki typu slant ale moim skromnym zdaniem, Astry to jako takie, tanie skrobaki do jednorazowego użycia, nie ważne czy z Chin, Indii czy Rosji.
  •  

Milas

@zyziu bo te całkiem niezłe i "niejednokrotne" są tj. były z Czechosłowacji!  ;)
  •  
    Za ten post podziękował: zyziu

zyziu

Cytat: Milas w 07 Lipiec 2026, 23:17:05@zyziu bo te całkiem niezłe i "niejednokrotne" są tj. były z Czechosłowacji!  ;)

Jak się kiedyś trafią to popróbuję. Na razie idą w odstawkę, jest jeszcze sporo innych marek do potestowania pomiędzy pieszczeniem twarzy Personną i Featherem  :D. W najbliższym czasie np. Perma Sharp  :cool7:
  •  

Martinesku

Jak żyletka kosztuje 30 gr. (30 zł za 100) to ja wolę żeby była jednokrotna bo nie żal wywalać i golimy się zawsze nówką  ;)
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  
    Za ten post podziękował: zyziu

Milas

@zyziu
Polecam Permy tureckie i izraelskie  (szkoda, że to też już historia...)

@Martinesku
Jak kto woli.
Ja wolę się ogolić gładko, miło i przyjemnie leciwą blaszką, a jak do tego jest "w pień droga" to czuję się jakoś jeszcze lepiej!  :relaxation:
( chociaż Personna 74 to już faktycznie lekka przeginka )
  •  

zyziu

Cytat: Martinesku w 07 Lipiec 2026, 23:25:40Jak żyletka kosztuje 30 gr. (30 zł za 100) to ja wolę żeby była jednokrotna bo nie żal wywalać i golimy się zawsze nówką  ;)

Też tak można :D
  •