ASTRA SUPERIOR Platinum - zielona

Zaczęty przez Monocero, 29 Styczeń 2020, 17:53:44

Przeczytano 17 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

Cytat: Pawel1212 w 18 Kwiecień 2021, 17:02:46co daje ta platyna?

powłoka z platyny działa przeciwuczuleniowo i przeciwpodrażnieniowo na skórę.
(D.D)

rafalJG

@Monocero Korzystając z obecności Autora - świetna recencja! W pełni się zgadzam.
  •  
    Za ten post podziękował: Monocero

felo3356

No to u mnie ta platyna się nie sprawdza. Astry SP są ostre golenie jest przyjemne ale skóra nie jest zadowolona po ich użyciu. Natomiast Astry SS niebieskie to moje ulubione żyletki. Dla mojej buźki idealne zestawienie ostrości i łagodności.

rafalJG

Mnie Astra podrażnia bardziej niż Feather. Dlatego warto golić się z użyciem golidła o doskonałej ochronie - np. kremu Speick. Wtedy masz dobre golenie bez podrażnień. Np. Feather z Tabac - delikatne golenie, Astra z Tabac - czerwona twarz i podrażnienia. A Tabac ma przecież świetny poślizg. Niestety ochrona jest widać niewystarczająca. Polecam Speick do Astry i innych ostrych żyletek.
  •  

Adrian4514

Jakie różnice zauważacie między zielonymi a niebieskimi Astrami?
  •  

spartis

Niebieskie ostrzejsze, twardsze i nieco bardziej agresywne. Osobiście wolę od zielonych.
  •  

Han

Ja również wole niebieskie za ostrość natomiast wydaja mi się delikatniejsze i łatwiej wpadają w wibrację.
  •  

Satynet

Kupiłem kilka paczek zielonej Astry. , bo polecał ja ,,gościu"" co nagrywa filmiki o goleniu. Niestety mnie nie podeszła zupełnie- sprawdzałem w kilku maszynkach. Wydawała mi się nie ostra.
Oddałem je koledze z pracy, bo on takich używa i sobie chwali. Co ciekawe ma bardzo mocny(gęsty0 zarost, o wiele ,,mocniejszy"" niż ja. :)
  •  

Troip

To wszystko Kwestia techniki.
Jeśli powoli przeciągasz maszynkę po twarzy, to większość żyletek będzie szarpać i ciągnąć zarost
Maszynka jest jak siekiera,
musi mieć impet, wtedy gładko idzie po skórze.
Możesz mieć najlepszą siekierę na świecie, ale jak porządnie nie uderzysz, to pniaka nie przerąbiesz.
Podobnie jest z maszynką. 🙂
  •  
    Za ten post podziękował: Satynet

Satynet

Dzięki T. - jak przez 37 lat się nie nauczyłem - to już się nie nauczę. Wolę ,,działać"" z tymi , z którymi daje radę. W ostateczności- przejdę na systemówki . :D
  •  

Troip

Jak to mówią:
Trening czyni mistrza 😃

•  

Satynet

Zielona Astra nie dla mnie i tyle w temacie.Nie zamierzam udowadniać sobie na siłę, że jest inaczej. Dla mnie to tylko zabawa, nie zamierzam osiągnąć,, mistrzostwa"". Wolę się skupić na innym treningu - nie związanym z goleniem.  ;)
  •  
    Za ten post podziękował: Troip

marcin19883

Co to za żyletki w pierwszym poście? Moje Astry tak nie wyglądają. Mają papierek z napisami Astra i logo na żyletce bardziej widać. Klej to tylko małe kropki na papierku od strony otwierania  :) Słyszałem, że są dwa rodzaje żyletek. To nowe czy stare? Które są lepsze?
  •  

Skanderbeg

Cóż mogę powiedzieć?
Takie tępiradełka, które jednak dają radę w większości agresywnych maszynek. Golenie dla ubogich...
Odnoszę się do produkcji z ok. roku 2014.
  •  

Adrian4514

•