ASTRA SUPERIOR Platinum - zielona

Zaczęty przez Monocero, 29 Styczeń 2020, 17:53:44

Przeczytano 16 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

Jedne z najbardziej popularnych i uniwersalnych żyletek firmy Astra - SUPERIOR Platinum zielone.

Interesuje was opinia na ich temat, jakie mają właściwości, czy warto je kupić? Zapraszam do zapoznania się z moimi doświadczeniami.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.
(D.D)
  •  

dardo2002

Moje ulubione.
Jedne z najbardziej przewidywalnych i uniwesalnych żyletek.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

•  

Marek

Czekałem na tę recenzję i zgadzam się w 100%! Wg mnie są świetne - moja pierwsza żyletka i rozgoniła wszelkie obawy jeśli chodzi o golenie się właśnie żyletką. Szkoda, że tak wiele marek to dzisiaj już nie ten sam producent co kiedyś. Mieliście może styczność z produkcją czechosłowacką?
  •  

miklo

O tak. Póki co - moje ulubione. Jestem początkujący i przestałem się zacinać. Zero podrażnień, a golenie do gładkości w 3 przejściach. Znakomite. Mam do wytestowania jeszcze kilka innych (niebieskie Gillette, Derby, Polsilver), ale nie sądzę, żebym na stałe od Astry uciekł. No chyba, że do Derby - bo jeszcze tańsze ;-) O ile będą dobre.
  •  

bigmaciek

Ostrze Astra Superior Platinum single bevel:

waldekski

•  

Progres

Mi totalnie nie leżą, przetestowane w ok. 10 maszynkach.
  •  

Złota-rączka

•  

nemesis_78

U mnie nie sprawdziły się w żadnej maszynce, wyjątkowe tępe.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

•  

bigmaciek

Również u mnie - kompletna porażka.
  •  

Bodek92

U mnie też zbytnio mało gadatliwe z twarzą strasznie ciapią.
  •  

Robcyk

A ja lubię tę źyletkę. Na 3 -4 golenia zawsze mi podchodziła. Nie jest Bóg wie co ale dobrze powyźej przeciętnej.
  •  

JAkub

Ostatnio używam i faktycznie muszę przyznać że  dają radę, fajnie współpracują z agresywnymi głowicami.
  •  

Pawel1212

Czym się różni zielona Astra SUPERIOR Platinum od niebieskiej Superior Stainless?
Z tego co wyczytałem w internetach to zielona ma powłokę z platyny ale co daje ta platyna?
  •  

rafalJG

Moja druga żyletka z początków TG po fatalnym Wilkinsonie, którym pokaleczyłem się straszliwie. Właśnie kupiłem 100 szt. do mojej rotacji. Astra SP to dobra żyletka w dobrej cenie. Wystarczająco ostra i wystarczająco łagodna. Jedna z trzech moich ulubionych. @Pawel1212  Mam te i te. Niebawem porównam SP i SS, bo też jestem ciekaw.