Mydło krem już na zawsze to samo?

Zaczęty przez jarrrro, 10 Styczeń 2020, 14:06:18

Przeczytano 6 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robur

Nie jestem w stanie wybrać tego jednego. Bo i Arko i Cella, a u Figaro, i Mastro Miche, Clubman, nie wspominając o @Mokasyn86-ach
  •  

gawrosz

No tak, jako jednak że porównujesz powiedzmy Figaro z mydłami @Mokasyn86 to trudno ów wybór mi zrozumieć...
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki
  •  

Robur

Po pierwsze nie porównuję, po drugie wczuj się trochę w człowieka, po trzecie każdy ma swoje preferencje. Bardzo lubię mokasyny, ale nie uważam, abym miał rezygnować z mydła np Figaro, skoro mam do niego sentyment.
  •  

Borat

•  

barber

@Borat
stary temat - dawno nie aktualne
na 1 miejscu - klar - nikt tego dziś nie kupuje  - fantastyczne mydło
☠️ nieprzyjemny w obyciu ☠️ — 🌸🌸🌹 zyskuje przy bliższym poznaniu 🌺🌷🌸
  •  

Milas

Cytat: barber w 31 Sierpień 2024, 15:38:26@Borat
stary temat - dawno nie aktualne
na 1 miejscu - klar - nikt tego dziś nie kupuje  - fantastyczne mydło

Jak to nikt ?!?, ja kupuję regularnie Klssika i Sporta - bo fantastyczne   :git:
  •  
    Za ten post podziękował: barber

barber

dziś mydła są na takim poziomie że mając np. pięć daję głowę że nikt tego nie rozróżni - no chyba że wyjątkowo parszywe  :))
  •  

septemberzg

Używam wielu mydeł ale na pewno do kiedy tylko będzie produkowane zostanie ze mną TABAC Original. :cool9:
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   RR Hawk SE V3  |  Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025
  •  

barber

•  

Łapacz z Sacramento

Krem Wars Classic.
Już mnie nie ciągnie to próbowania innych kremów (do tego mydeł ze trzy, cztery, zmieniających się).

Progres

Ja tak mam z kremem Palmolive, zawsze musi być.
  •  

Robur

@Borat fajnie, że odświeżasz. Takie klasyfikacje są przyjemne.
Ja od zawsze Lider. Ale jak @Mokasyn86 zrobił moje mydło  :thank_you:  to te dwa!  :beer2:

Robcyk

Jakby się dało to Hussaria @Mokasyn86  i dwa Nobble Otter. Szczerze to są ciutek lepsze wyderki jak @Mokasyn86  jednak Hussaria ładniej pachnie. Powinni iść razem Wholy Kaw  nijak się ma do tych mydeł. Podobnie jak Zingari .lecz mam dwa chyba ruskie albo ukraińskie czy białoruskie. Teraz nie ważne coś wapaniałego. Il Fenomeno  chyba się nazywa. Magiczn piana której nie da się napowietrzyć. Majster jogurtowy na twarzy. Jeden sandalwood drugie Elektra.  Piękne trwałe zapachy i piana dupa nie piana cały czas jakbyś śmietanę jogurt ciągnący  tak brał na pędzelku. Dziwne ale super mydło.  Może minutę trzeba więcej wyrabiać ale... I pachną znakomicie. Wiem że Ruskie czy Białoruskie czy Ukraińskie. Dla mnie jeden ciul pod względem Mydlarskim. Bez uprzedzen wojennych itd powiem tyle że to magiczne mydło. Dobrze że jest @Mokasyn86  bo bym zaczął wątpić w Polskę.

spartis

Jeśli musiałbym wybrać jedno mydło/krem byłoby to Mitchell's Wool Fat, ale na szczęście nie muszę :cool5:
Zamiast tego fajnie jest cieszyć się różnorodnością. Szczególnie, że przy pewnej półce jakościowej w zasadzie tylko zapach IMO odróżnia jedno od drugiego. Chyba większość z nas lubi stanąć przed półka/szafką i mieć z czego wybrać wg kaprysu dnia ;D
  •  

MacGyver

Chyba najczęściej w ostatnich latach goliłem się Kanionem Classic. Obiektywnie znam mydła, które to w jednym to w drugim parametrze są lepsze, ale w ogólnym rozrachunku, całościowo to chyba Classic jest moim numerem 1.
  •