The General v2 SE od Colonial Razor

Zaczęty przez waldekski, 01 Grudzień 2019, 19:18:47

Przeczytano 4 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

waldekski

Kolejna maszynka na ostrza typu Artis Club, którą mam przyjemność się golić już od jakiegoś czasu.

The General v2 Colonial Razor

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

Gładkości życzę, czegokolwiek używacie, aby ten stan osiągnąć  :beer:
  •  

JAkub

•  

Monocero

@waldekski  i na to czekałem. Czy ta maszynka pozwala odczuć szarpanie przy pierwszym przejsciu na dłuższym zaroście?
(D.D)
  •  

waldekski

Zarost trzy dniowy, taki najdłuższy goliłem, nożyk Schick Proline P-30, żadnego uczucia szarpania, czy też ciągnięcia zarostu podczas pierwszego przejścia, jak to można odczuć w Vector'ze od Blackland
  •  

waldekski

tak woli uaktualnienia widomości o tej maszynce

ostatnio maszynka General SE v2 jest w sprzedaży z inną rączką niż na początku (wersja, którą ja nabyłem)
Nowa rączka to....

Długość                   93 mm
Śred. przy gwińcie   8,85 mm
Śred. u podstawy    12,50 mm
Waga                      56,85 gr

Maszynka z tą raczką nabiera zupełnie innego wyglądy, zupełnie innego "przesłania" do klijenta. Trzyma się ją wygodnie i pewnie, nawet z paluchami "upacianymi" w mydle. No, ale to nie wszystko. Jak dla mnie wygląd ma znaczenie również i to nie wcale drugorzędne.....ale to już każdego indywidualne "widzi-mi się"
Pod spodem kilka fotek porównawczych.
Od lewej :
-pierwsza wersja
-wersja obecna
-wersja moja ulubiona  :hurrah2:

Fotki każdej z osobna......

I na koniec tradycyjne pytanie........
Która rączka Wam  :golarze: przypadła do gustu........?
  •  

Troip

Mnie najbardziej się podoba...środkowa  :cool7:
  •  

Robcyk

Dwójkę... Dwójkę wybierz Panie... Dla mnie środkowa czyli dwójeczka
  •  

nemesis_78

Ja na swoją już czekam prawie dwa miesiące i chyba się nie doczekam.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

•  

miklo

Cytat: Robcyk w 13 Maj 2020, 20:14:40
Dwójkę... Dwójkę wybierz Panie... Dla mnie środkowa czyli dwójeczka
Każden jeden musi se czasem Shreka obejrzeć ;)

Dla mnie również dwójka.
  •  

waldekski

Cytat: nemesis_78 w 13 Maj 2020, 20:29:55Ja na swoją już czekam prawie dwa miesiące i chyba się nie doczekam

Pisałeś na PW ,na Fejsie do Colonial ? Odpisują prawie natychmiast. Ja tak z Nimi utrzymuje kontakt.
Ja czekałem na swoją niecałe dwa tygodnie
  •  

nemesis_78

Pisałem,  to powiedzieli,  że to jest niezależne od nich. Pozostaje zostawić sprawę paypalowi.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

•  

waldekski

chciałbym zamieścić małe sprostowanie odnośnie tego akapitu...

Cytat: waldekski w 01 Grudzień 2019, 19:18:47Wykończenie jest satynowe, piaskowe, a dokładnie w języku angielskim brzmi "Glass bead blasted". Chyba nie ma sensu tego tłumaczyć na polski

Napisałem na końcu, że nie warto tłumaczyć.
A no byłem w błędzie i to nie małym. Z angielskiego glass bead blasted, to po prostu "szkiełkowanie".
Powierzchnia jest zupełnie inna niż po piaskowaniu, np.  korundem.
Nadaje specyficznej satyny, dany przedmiot jest przyjemniejszy w dotyku, no i jest prawdopodobnie mniej podatny na korozję.
No cóż, jak to Anglicy mówią..."every day school"
  •  

dardo2002

Kusi mnie żeby go zamówić ale wizja problemów z dostawą narazie skutecznie studzi zapał.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

•  

abahaczi

•  

waldekski

Oki jestem po kilku goleniach tą maszynką,no może więcej niż kilku goleniach  :victory: i przyszedł czas na małe refleksje...
Na początku chcę zaznaczyć, że pisze o głowicy.....Czemu tak? A no mam trzy różne rączki do głowicy General v2, jak można wywnioskować z powyrzych zdjęć.
I wiecie co?...tu krótka refleksja.....oczywiście to tylko moje odczucia.....Głowica General v2 SE jest tym samym co gołwica R89 w DE. Może nie zupełnie co do skuteczności, ale łagodność i sam proces golenia.....bajka....Można bez karnie "machać" po twarzy i naprawdę trzeba się postarać aby się zaciąć.
No cóż...."gral"....
  •