Zakupy w USA

Zaczęty przez dardo2002, 28 Listopad 2019, 08:38:31

Przeczytano 6 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dardo2002

Witajcie :)
Czy zdarzały się wam czasem jakieś przygody z paczkami z USA? Nie mam dużego doświadczenia ale dotychczas nie było problemów.
Obecnie czekam na paczuche, która według trackingu wyleciała tydzień temu z Chicago i ślad po niej zaginął... Brak jakiegokolwiek ruchu po stronie USPS. Nie panikuje bo płaciłem kartą więc w najgorszym przypadku chargeback.
Macie podobne doświadczenia?
  •  

Monocero

(D.D)
  •  

dardo2002

No właśnie tak dziwnie bo ślad się urywa. Inne paczki miały cały czas monitorowanie. Czy była w tranzycie, czy u celników a potem w placówkach poczty.
Tym razem jest inaczej. Wyleciała i .... koniec. Tak jakby gdzieś przepadła po drodze
  •  

Turtle

Pewnie paczka z trackingiem tylko na terenie USA. Zdarza się.
Pojawi się ponownie dopiero w PL.
Wszystkie moje tanie paczki z USA tak miały.
  •  

dardo2002

Kupowalem już z taką samą uslugą i monitoring był do samego końca więc tu mnie zastanawia ten tygodniowy przestój.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

•  

waldekski

@dardo2002
napisz bezpośrednio do sklepu gdzie zamawiałeś towar, oni zadziałają.
Pewnie chodzi o Timeless ?  ;D
  •  

dardo2002

@waldekski już pisalem ale mówią aby jeszcze poczekać. Co do Timeless, to niestety chodzi właśnie o niego

•  

waldekski

Miałem to samo z Nimi, u mnie było jeszcze gorzej, bo na koniec dostałem wiadomość, że przesyłkę dostarczono, a przesyłki "ani widu, ani słuchu" :'( , ale wszystko dobrze się skończyło
Tak na marginesie, Oni chyba nie zdają sobie sprawy, "co przeżywamy" czekając na taką paczkę  ;) ;D ::)
  •  

dardo2002

Masz rację bo to niepotrzebny stresik ale zawsze jest jakieś ryzyko że paczka sie zagubi albo ktoś ją przytuli po drodze. Do samych Maggardow nie mam zastrzeżeń bo wysylke zrealizowali expresowo. Raptem 2 godziny od otwarcia sklepu. Kłody sie zaczęły kiedy  odebrał ją USPS. Najpierw 4 dni wędrowała po stanach aż w końcu zaginęła w czasie tranzytu z usa.
No nic, poczekam jeszcze. Mam cichą nadzieje że pod choinke ją w koncu dostanę.

•  

Monocero

Jest gdzieś Timeless na black piątek w promocji?
(D.D)
  •  

dardo2002

Wczoraj Maggardy mialy 10% na całą oferte więc teoretycznie na nią twż. Wlasnie patrzylem na strone Timeless ale tam cisza. Chciałem dokupić to ich skórzane etui.

•  

Turtle

@Monocero westcoastshaving ma na pewno -10% za 1. zamówienie i zapisanie sie do newslettera.
  •  

dardo2002

@Monocero a dokładniej na westcoastshaving jest teraz 20%

•  

Monocero

(D.D)
  •  

Turtle

Mają świetnie wyglądające mosiężne i stalowe rączki z 40% rabatem
  •