VIGSHAVING 24mm

Zaczęty przez Monocero, 02 Grudzień 2018, 19:37:29

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

Chciałbym przedstawić bardzo tani naprawdę SUPER JAKOŚCI pędzel VIGSHAVING.

Zakup został dokonany przez neta po przeczytaniu kilkunastu opinii na zagranicznych forach. Po otrzymaniu pędzla bylem zaskoczony gęstością i jakością włosa. Włos klasy finest two band 24 mm.

Włos jest w moim odczuciu naprawdę świetny. Nic nie kuje, jest gesty i świetnie wyrabia się nim piane. Nie zauważyłem cięcia włosa więc jest chyba układany ręcznie. Włos po kilkunastu goleniach pięknie się rozwinął.

Uchwyt jest słaby. Zwykły czarny plastik bez żadnego polotu.

Jednak proszę mi wierzyć knot robi swoje. Uważam, że ma rewelacyjny stosunek jakości do ceny.

Pędzel można nabyć na aliexpres. Wg zaczytanych opinii cena tego pędzla jest mocno niedoszacowana, ze względu na jakość włosia.

https://pl.aliexpress.com/item/26mm-knot-Black-resin-handle-Finest-badger-brush-shaving-with-free-stand/2026754907.html

Polecam.
(D.D)

Łapacz z Sacramento

Kto czyta w 2026? ;) (albo ma go jeszcze)
Przypomniałem sobie o tym pędzlu, to był mój pierwszy porządny borsuk, i chyba też pierwszy albo jeden z pierwszych jakie pojawiły się na ali (to był początki tg tam, sprzed zalewu wszystkiego, o stalówkach mało kto myślał nawet, nie to co teraz). Szokująco imponujący po wątłym mopowatym forumowym maestro. Mój chyba nominalnie miał 26mm (a faktycznie chyba jeszcze więcej). Potężnie nabity świetnym włosiem, i ta rączka, trochę retro, niby dziwna a bardzo ergonomiczna. Obecnie gustuje w znacznie mniejszych, ale ten nadal pamiętam jako legendę.
  •  

Turtle

Ja mam go do dziś i jest jednym z moich ulubionych  :D
Ma rzeczywiście około 26mm
Mój pierwszy pędzel do golenia. Później wpadł synth z Ali i SOC Świnia.
  •  

Monocero

Cały czas posiadam i używam  ;D
(D.D)
  •  

Łapacz z Sacramento

Wrzuccie foty  8))  (ja swojego już nie mam)
  •  

Borat

@Turtle

Po czasie z SOC-a nie zrobił Ci się mop? Czytałem że ze 100 goleń i mop się robi  :)
  •  

Turtle

Do dnia dzisiejszego wszystkie moje pędzle trzymają się dzielnie.
Z tym, że ja żadnego nie łamię ani nie odprawiam nad nim żadnych 'czarów'.
Ciesze się tym jak włosie 'dojrzewa' na twarzy.
  •