Książki, które warto przeczytać

Zaczęty przez krzysiek34011, 18 Listopad 2020, 06:58:10

Przeczytano 11 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Martinesku

Cytat: jarrrro w 21 Grudzień 2025, 15:35:27@Martinesku
Przecie to lektura szkolna!
której połowa Polaków nie rozumie (głosując na ...)  :D
maszynki:  TGS Syntesi,  RazoRock Lupo 95 CC,  RazoRock Game Changer 1.05 CC
blaszki 👍:  Gillette King C,  Polsilver Arab Vintage, Gillette Minora,  Polsilver S. Iridium,  Gillette 7 o'clock  Sharp Edge
  •  

lukassonek

Cytat: Martinesku w 21 Grudzień 2025, 16:15:23której połowa Polaków nie rozumie (głosując na ...)  :D
Rozwiń temat, ciekawi mnie to
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

jarrrro

Mnie 1984 się nie podobała. Jakoś mnie nie wzięła
  •  

Martinesku

Cytat: lukassonek w 21 Grudzień 2025, 16:37:11Rozwiń temat, ciekawi mnie to
Nie ponieważ szanuję regulamin tego forum (pkt 29)
maszynki:  TGS Syntesi,  RazoRock Lupo 95 CC,  RazoRock Game Changer 1.05 CC
blaszki 👍:  Gillette King C,  Polsilver Arab Vintage, Gillette Minora,  Polsilver S. Iridium,  Gillette 7 o'clock  Sharp Edge
  •  

krzysiek34011

Delikatna równowaga - Rohinton Mistry
Polecam. Dosyć ciężka.
  •  
    Za ten post podziękował: loppek

AdamS

"Pachnidło"
Ostatnio słuchałem rozmowy p. B.Topy z p. K.Herman
  •  

jarrrro

To ja klasycznie. Życie za krótkie, by czytać byle co. "Wesele" S. Wyspiańskiego. Dopiero teraz dostrzegłem geniusz Autora. To największy, najważniejszy utwór polski. Nie ma innego tak wciąż aktualnego utworu, który by tak prawdziwie ukazał mentalność Polaków. A że prawda jest bolesna? Któż powiedział, że życie jest łatwe. Lepiej znać bolesną prawdę, niż trwać w kłamstwie.
Wolicie nie wiedzieć, że żona was zdradza? Ja wolę wiedzieć. Ale zbaczamy z tematu.
Pokazane jest jak dłoni, że jako naród nie możemy się zjednoczyć, bo ulegamy politykom, którzy nas skłócają, bo dzięki temu zyskują elektorat. Poza tym warstwa językowa jest wyjątkowa - lapidarna , a przez to genialna. Mało słów - wiele treści. Polecam gorąco, warto wrócić do tej książki
  •  

Darek2626

Pielgrzym mega dobrze się czyta
Jeżeli ktoś lubi kryminały szpiegowskie
  •