Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 727 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SiwyDym

"Bo mają męża ciamajdę, który nie umie zarabiać"

To znaczy, że duża część z tych 8 mln pracujących ma nierozgarniętych mężów?

Generalizujesz, bo nie bierzesz pod uwagę, że najzwyczajniej w świecie, one chcą - z bardzo różnych, nie tylko ekonomicznych przyczyn- pracować.  :thank_you:

"Gdy rozum śpi, budzą się demony".
  •  

loppek

Mówią: kobiety do garów! A ja się pytam: czemu nie do fortepianu :I
  •  
    Za ten post podziękował: AdamS

Retroshaver

@loppek dokładnie.
Zwłaszcza, że jutro start Konkursu Chopinowskiego.
Instagram --> retroshaver
  •  

Mokasyn86

Cytat: SiwyDym w 01 Październik 2025, 20:58:31Generalizujesz, bo nie bierzesz pod uwagę, że najzwyczajniej w świecie, one chcą - z bardzo różnych, nie tylko ekonomicznych przyczyn- pracować.  :thank_you:
Jeśli mają wenę i natchnienie, to bardzo dobrze. Jeśli poczucie misji, to już jest super. To jest prawdziwe przyjemne z pożytecznym.

Ja tylko twierdzę, że w znacznej mierze kobiety niespecjalnie lubią dźwięk budzika, w zimny i ciemny poranek. Codziennie. A w weekend budzik mają wyłączony, ciekawe dlaczego ;)
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

lukassonek

btw, ja wśród znajomych nie mam niepracującej kobiety, chyba że jest na macierzyńskim  O:-) teraz role się wyrównują , każdy potrafi prać, gotować , sprzątać itp itd
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold
  •  

loppek

Cytat: lukassonek w 01 Październik 2025, 21:58:48każdy potrafi prać, gotować , sprzątać itp itd
mów za siebie, wiesz  :))
  •  

Mokasyn86

Oczywiście. Sam znam przypadki pracy żeńskiej z wyboru. O których wspominał @SiwyDym . Te kobiety nie mają dzieci, ani nikogo na stałe. Nie mają na tego typu rzeczy czasu. Bo większość zajmuje praca. I jest okej, to ich wybór.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

AdamS

Hmm wszystko OK.
Tylko najlepsze to są te wyzwolone kobiety, równouprawnienia , równe wynagrodzenia, moje ciało moja wola itd.
Ale jak przychodzi do emerytury to one 5 lat wcześniej.
Już nie wspomnę że do kopali nie pójdą czy jak to było w PRL na traktory i do budowy na dźwigi.

Więc te równouprawnienie to jest na ich zasadach.
🤔
  •  

lukassonek

Cytat: AdamS w 01 Październik 2025, 22:19:53kopali nie pójdą

Zapytaj Taty jak pracują kobiety na powierzchni, na łopacie jadą tak , że nie jednego faceta by zajechały!  O:-)
Henson AL 13++ Black // T-1000 by @T800 // Razrock Cyber ++ // Razorock Hawk V2 Black // Artist Club SS Black ACS-NB // Muhle R89 Rosegold

grabi

Oj nie gadajcie. Każdy ma trochę racji. Ja znam takie które chcą bo mają kijowa sytuację rodzinną, bo nie mają dzieci bo nie chcą albo zwyczajnie nie mogą. Znam takie które muszą i tu powodu są różne. Znam też takie i tu jest moja żona które nie pracują. 10 lat pracy na wkrętaku na linii produkcyjnej + dojazdu po 1,5h w jedną stronę robią swoje. Zresztą trójka dzieci w domu to też nie jest łatwa sprawa.

zennhorst

w moim przypadku zbieranie Wilkinsonów to już nałóg :(

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

AdamS

@zennhorst To zapodaj swoje zbiory 📷 w wątku
"Wilkinson Sword - żyletki"
  •  

n3dvi3d

Objawami się, że kadr by tego wszystkiego nie objął  :))
(D.D)

zennhorst

zdjęcie z drabiny ... no jest to jakaś koncepcja  :D
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

lukassonek

Cytat: zennhorst w 03 Październik 2025, 14:50:52zdjęcie z drabiny ... no jest to jakaś koncepcja  :D

z Varso Tower ;D
  •