FAMULUS - mydło do golenia w sztyfcie

Zaczęty przez Monocero, 21 Kwiecień 2025, 07:51:18

Przeczytano 4 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wielebny

Cytat: 2metry w 29 Kwiecień 2025, 09:54:56:? Jak to wygląda prawnie?  :?
Nie ma żadnego przepisu, że producent musi podać gdzie produkt fizycznie powstaje, czy jest taki przepis, ale jest martwy?

Skład, instrukcja obsługi, adres firmy, kod kreskowy, nr seryjny oraz testy dermo to must have.
Old Spice for life ...

Jeśli uważasz ,że R41 jest agresywna o spróbuj golić się tępą brzytwą.
  •  

2metry

Czyli teoretycznie można wprowadzać produkt kosmetyczny w 99% wykonany za granicą, w Polsce naklejać tylko etykiety i wystawiać jako "made in Poland"  ???  ;D
  •  

Piotros2

Cytat: 2metry w 29 Kwiecień 2025, 22:18:45Czyli teoretycznie można wprowadzać produkt kosmetyczny w 99% wykonany za granicą, w Polsce naklejać tylko etykiety i wystawiać jako "made in Poland"  ???  ;D

Bez przesady, gdyby tak było to 90% towarów z zagranicy miało by oznaczenie "Made in Poland"  :D

Tu masz to wyjaśnione:
https://serwisy.gazetaprawna.pl/msp/artykuly/869166,kiedy-produkt-staje-sie-made-in-poland.html
Na Stanie:  Yaqi Mellon; Parker 55SLGR; Husaria OC/CC; W-11;  Tatara Masamune Ti; Rockwell 6C ; Rex Envoy; Tatara Muramasa.
https://pfro.substack.com/
  •  

Abes

Cześć widze że gdzieś tam zostałem wywołany do tablicy w sprawie mydła Famulus.
Tak "maczałem" palce w mydle Kawa Prażona. Mialem poprzednie wersje, ktorym moim zdaniem cos brakowalo. Skontaktowalem sie z autorem mydel i tak wspolnymi silami powstalo wspomniane mydlo. Caly sklad oraz kto i gdzie produkuje sa zawarte z tego co zauwazylem od spodu tygielkow 🙂 sa legitnie produkowane w laboratorium i poddawane testom. Z Famulusem jest dobry kontakt jesli ktos ma jakies pytania to smialo odpowiada na wszystko. To bardzo fajny gosc. Goli sie tak samo jak i my czyli w sposob tradycyjny. Jesli chodzi o sztyft to nie wypowiem sie bo jak widze ze cos bez wyrabiania piany pedzlem to przewaznie nie biore😀
Moim zdaniem Famulus ma dobre warunki produkcyjne ktorych ich w pelni nie wykorzystuje. Mydla niezle ale opakowania moglyby byc jak te typowe amerykanskie, wieksze. Lepiej mi sie pedzel nabija w takich wiekszych srednicowo. Etykiety tych pierwszych mydel mi sie nawet podobaja. Calkiem dobre jest to Veganskie mydlo z małpką(nie mylic z malpka budowlanca😀) na etykiecie.
Pozdro panowie  :beer2: