Ostrzę sam brzytwę

Zaczęty przez Monocero, 16 Marzec 2019, 13:57:54

Przeczytano 148 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

loppek

Szkoła Ostrzenia "Pioski" :beer:

T800

To jest miłe ale to miecz obosieczny >:D  Im więcej Kolegów potrafi ostrzyć tym ja mam lichsze życie Bo wiadomo nie przysyłają i z braku laku piekę ciasta na drugą zmianę Żeby trochę sobie poprawić musiał bym dawać ogłoszenia typu Sprzedam makowiec japoński Odbiór osobisty na Pioskach  ;D
  •  

Marcin39

Lechu @T800
W poniedziałek leci kolejna na ostrzenie :beer2:
  •  

T800

Marcin39  :beer: Może być w komplecie z reklamówka pełną noży kuchennych (Taką dużą żółtą z napisem Biedronka 🐞 Też naostrzę  8)
  •  
    Za ten post podziękował: Marcin39

Marcin39

Cytat: loppek w 03 Październik 2025, 21:08:07Szkoła Ostrzenia "Pioski" :beer:
Taki Hogwart dla brzytwiarzy :beer2:
  •  
    Za ten post podziękował: T800

Wielblad

Ja dzisiaj siedziałem nad Botan'em dość spora chwilkę ze względu na to ze cos zebalem w tej brzytewce... finish botan na soapy water  :beer:
I brzytewka po pierwszej nagurze sklada wlos w obie strony... strach sie bac co bedzie dalej...

...a minister golenia ostrzegał ???
  •  
    Za ten post podziękował: Chmura

T800

Napiszę jeszcze jedno zanim może zasnę Zamiłowanie do szerokich kamieni niekiedy uniemożliwia dobre ostrzenie wadliwej brzytwy Warto mieć kamień taki wszechstronny (Coti, BBW) wąski około 40mm i co ważne nauczyć się ostrzyć trzymając kamień w ręku Bez stołu podstawki i innych gadżetów  :)
  •  

Chmura

Najlepsza cegła 200x80x40 wtedy bok za wąski kamień by robił  :beer3: tylko w ręce to trzymać to już mógłby być problem.

Wielblad

@T800
Jak zwykle sama prawda...
Pomimo ze na zdjeciu kamyk na trzymaku to ostrzyłem z reki... zdecydowanie lepiej czuć co sie na ostrzu dzieje  :beer:
  •  

Mokasyn86

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Wielblad

Cytat: Mokasyn86 w 04 Październik 2025, 10:06:25@Wielblad Ale jak to ? Finisz na Botanie ?
Nie... kt narychtowanie na botanie... bede ja 4dni robił ;)
Dzisiaj następna nagura poleci... ale po botanie wlosa juz ciacha.
  •  

Chmura

Ogol się po botanie. Polecam po każdej nagurze się spróbować ogolić.  Zwłaszcza jak włos już składa.

Mokasyn86

Ja ostrzyłem nóż na Botan plus JNAT, i tnie skubaniec taśmę jak skalpel.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

n3dvi3d

Dzisiaj u mnie test okrucha nagura, który użyczył mi kolega @Wielblad za co bardzo dziękuję.
Kamyk może nie wrócić  :))

Bazą jest Rozsutec, zrobiłem zawiesinę i tarłem na początku z minimalnym dociskiem, a później pod samą wagą brzytwy. Bawiłem się ok. godzinę. Przewecowalem wstępnie na dłoni i zrobiłem jeszcze na samej wodzie z płynem z 30x i poszedłem na wiosełko od Dawida. Od razu golenie i jestem pod bardzo dużym wrażeniem. Ostrze tak delikatne, że ostrze ledwo wyczuwalne. Jutro robię drugą brzytwę..

(D.D)

Mokasyn86

Cytat: n3dvi3d w 05 Październik 2025, 19:59:38Jutro robię drugą brzytwę..
Narzeczona będzie miała focha, że wolisz kamienie od niej  :D
  •