Klub miłośników pędzli ze szczeciny

Zaczęty przez jarrrro, 14 Grudzień 2020, 23:31:54

Przeczytano 21 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Borat

Używał ktoś z Was modele Omegi jak 10029, 10810, 10077 i 10290?
  •  

Razir

:hello: Wszystkie są fajne i niedrogie . Trzeba je dokładnie porównać . Dla mnie musiałby być mniejszy knot od Prorasso bo akurat taki mam , i myślę , że 10029 może być podobny (jako chyba jedyny z tych ma rozmiar L)
Uwielbiam świnki , ale ich wybór jest mega ogromny  ???
Ten 10290 mnie zaciekawił.
                               :hello: 
  •  

uvler

Mam omegę 10290, świetny pędzel za śmieszne pieniądze. W końcu coś co porządnie szoruje. Po przeproszeniu się z pędzelkiem z wojska (który ma loft 40 mm i średnicę 20 mm. jakiś befaszczot?) będę jednak szukał czegoś z jak najniższym loftem, najlepiej w okolicach 50 mm lub mniej, bo więcej to jednak miziaki - moja omega 10098 w odczuciu na twarzy nie różni się już niczym od takiego borsuka 2 band. Kupiłem nawet drugą sztukę 10290 w celu przycięcia, skrócenia włosa
  •  
    Za ten post podziękował: Razir

Robcyk

@uvler Semogue Torgua C3 albo C5 dobry masaż robią.
  •  

jarrrro

A ja kupiłem omegę 81020 i jestem niezadowolony, bo zbyt miękkie, łagodne włosie. Jednak przyzwyczaiłem się do SOC-a - mam dwa, używam na zmianę
  •  

Łapacz z Sacramento

Szczecina miększa od SOCa, czy to w ogóle możliwe?
  •  

jarrrro

Jeśli włosie jest znacznie dłuższe, to możliwe. Poza tym w SOC-u jest montowanych koła rodzajów włosia dzika
  •  

Łapacz z Sacramento

Szczecina dłuższa od SOCa, czy to w ogóle możliwe?

To już taki żarcik, w nawiązania do poprzedniego pytania. Albo manifestacja moich preferencji małych pędzli. Blond SOC był moim ulubieńcem długi czas, ale mnie zmęczył wykruszającymi się pojedynczymi włosami  (ale doskonały pod każdym innym względem). Natomiast jeśli idzie o jego imponujący piuropusz, to dla mnie absolutny max, jeśli idzie o wielkość knota, w tym długość, nie wyobrażam sobie pędzla z dłuższym włosiem
  •  

Borat

Może w SOC włosie jest miękkie ale za to gęste i to robi różnicę.
  •  

uvler

Oto Omega 10290 ostrzyżona na amerykańskiego marines

Najpierw skróciłem ją z 50 do 45 mm, ale podczas golenia była delikatniejsza niż pędzel z wojska. Dziś dostała fryzurę na 40 mm i powiem tak, jest moc. Chciałem coś co mocno szoruje i czuję że to jest to. Specjalnie przedwczoraj ogoliłem się w jednym miejscu na szyi pod włos aby płytko wrosło mi kilka włosów (niezależnie czym się tam nie ogolę, maszynką łagodną, agresywną, wynalazkami typu r41 + feather, szawetką, to po goleniu pod włos mam tam ten problem, zarost tworzy wir) i to pierwszy pędzel który zrobił taki peeling że wrośnięte włosy zostały uwolnione - stanowczo ale bez podrażnień. Jak dla mnie jest to przyjemne szorowanie a nie kłucie, bo taki Trafalgar T3 potrafi mnie ukuć i nie jest to przyjemne uczucie przy syntetycznym włosiu. Co ciekawe część przyciętych włosów rozdwoiła się już po jednym goleniu.

Robcyk

@uvler czym ostrzygłeś tego pędzelka? Barber od pędzli ... Tego jeszcze nie grali😋
  •  

uvler

@Robcyk zwężona rolka po papierze toaletowym w roli szablonu i nożyczki. Jaki kraj taki barber :D A Ty @Borat widziałem w tym wątku też skracałeś pędzle, jak wrażenia?
  •  
    Za ten post podziękował: Robcyk

Borat

@uvler

Nie było źle, też po skróceniu nożyczkami fryzura jak u oficera KGB  :)

Po skróceniu było lepiej gdyż już nie były takie mopowate.
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

Wielblad

...a minister golenia ostrzegał ???

AdamS

Ja swojego Muhle badger też po 6 latach tyrania i nie dbania, połamane końcówki itd, przyciałem maszynka do włosów ,kilka milimetrów, wyczesałem, umyłem w szamponie i odżywka, następnie olejowałem jak kobiety włosy, i ponownie szampon, włosie.
krótsze to sztywniejsze.
Barbera to barbera💈
  •