Zdjęcie którym chcesz się pochwalić

Zaczęty przez bigmaciek, 14 Grudzień 2018, 23:32:14

Przeczytano 70 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

T800

Też kiedyś piekłem chlebek na zakwasie Trochę jest z tym roboty
  •  

tanatos72

Roboty niekoniecznie. Tylko trochę czasu. Ja zaczynam w sobotę rano. Potem, z soboty na niedzielę robi się zaczyn. A potem w niedzielę wyrasta chleb, potem go piekę.  ;D  Roboty nie ma dużo. Potrzeba tylko sporo czasu.
TGS Bayonetta, Rockwell 6s Red, RazoRock Game Changer 84-P,  RazoRock BBS OC, Feather Artist Club, Stando Rod mosiądz.
  •  

T800

Masz mikser silny czy inną maszynę  :? Ja wyrabiałem ręcznie w dużej misce Fakt robota robotą Jest to bardziej czasochłonne Są trzy etapy Zakwas zaczyn i ciasto właściwe Piekłem z mąki żytniej typ 2000 z mąką pszenną typ 750 w różnych proporcjach czasem z siemieniem lnianym lub słonecznikiem  :)
  •  

tanatos72

Też robię ręcznie. Piekłem z mieszanki żytniej 720, żytniej 2000 i pszennej 750/850/1050. Teraz tylko żytnie 720 i 2000
TGS Bayonetta, Rockwell 6s Red, RazoRock Game Changer 84-P,  RazoRock BBS OC, Feather Artist Club, Stando Rod mosiądz.
  •  

Robcyk

Amanita muscaria święty grzyb. Kto wie to wie kto nie wie się dowie.
  •  
    Za ten post podziękował: uvler

AdamS

Widzę że będzie dzisiaj
gotowana strawa
"Zupa dla Teściowej" :beer:
  •  
    Za ten post podziękował: Robcyk

Robcyk

Nie wysuszę sobie @AdamS . W końcu pojawiły się Muchomorki czerwone. Z kropkami. @uvler chyba wie o co chodzi a ja na razie się nie wypowiadam. Najlepsze lekarstwo . Swoją drogą Grzesiowski zabronił muchomorów. Tak jak chwali szczepionki tak zabronił Muchomorów. Wszystko jest odwrotnie. Zresztą ja nie będę się klócił z kimś. Kto wie to wie. A maśc z muchomorów czerwonych bóle wszelakie ulżywa.
  •  

Mokasyn86

Grzybek jak z bajki. Ale ja bym nie jadł O:-)
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Robcyk

No nie całego od razu @Mokasyn86 . Warto poczytać ale nie mainstream tylko hm szukać prawdy. Jem już że 2 lata po troszeczeczku. I jakoś ok nie namawiam. Warto poczytać...
  •  

AdamS

Jak to powiadają wszystko jest trucizna tylko zależy od dawki.
Tlen też zabija.
Woda też zabija.
Czysta nikotyna powali konia na miejscu.
Itd
  •  

Robcyk

https://magicznyzielnikdziewanny.com/cos-dla-duszy/ miała dziewczyna przepięknie wyjaśnione właściwości Amanity i... Skasowane..
  •  

Martinesku

Co mówi AI:
Grzyb Amanita muscaria, czyli muchomor czerwony, jest znany ze swojego charakterystycznego wyglądu i działania psychoaktywnego, ale jego toksyczność budzi wiele kontrowersji.
Oto, co mówią badania naukowe: Substancje toksyczne i ich działanie. Muchomor czerwony zawiera dwie główne substancje aktywne:
Kwas ibotenowy – działa jako agonista receptorów NMDA, co może prowadzić do ekscytotoksyczności, czyli nadmiernego pobudzenia neuronów, potencjalnie skutkującego ich uszkodzeniem lub śmiercią.
Muscymol – agonista receptorów GABA-A, działa uspokajająco i dysocjacyjnie, wywołując efekty psychoaktywne.
Kwas ibotenowy może przekształcać się w muscymol podczas suszenia lub gotowania – co znacząco zmienia profil działania grzyba z toksycznego na bardziej psychoaktywny.

Objawy zatrucia
Zatrucia Amanita muscaria są rzadko śmiertelne, ale mogą być nieprzyjemne: nudności, wymioty, dezorientacja, ataksja (problemy z koordynacją), drgawki, halucynacje, nietypowy, głęboki sen z intensywnymi snami.

Objawy zwykle ustępują w ciągu 24 godzin, a leczenie ma charakter objawowy.

Dowody naukowe
Badania toksykologiczne potwierdzają działanie neurotoksyczne kwasu ibotenowego oraz psychoaktywne właściwości muscymolu.
Nie stwierdzono trwałych uszkodzeń organów wewnętrznych ani zwiększonej agresji po spożyciu grzyba w kontrolowanych warunkach.
W literaturze naukowej podkreśla się, że toksyczność Amanita muscaria jest relatywnie niska w porównaniu do innych trujących grzybów, ale nadal wymaga ostrożności.
maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell - June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora
  •  

Robcyk

Kiedyś makówki byłu ogólnie dostępne. Potem naszło.ze nie wolno. Normalnym ludziom mak nie szkodził. Ale teraz już jest be. Poczytajcie o wojnach opiumowych. Może się coś rozjaśni w głowach. A sztuczna inteligencja nigdy nie zastąpi naturalnej głupoty.
  •  

gawrosz

Potrzebowałem jak tlenu tego leśnego samobytu :)
Natura potrafi się jakoś ze sobą dogadać, ludziom trudniej to przychodzi...
Maszynki Vintage - brzytwa mar79 i Wapki

DonnieDarko

Może któryś z Kolegów będzie wiedział co to za ancymon bo Ja nie mam zielonego pojecia :)  ostatnio napotkałem tego delikwenta podczas spaceru

Pozdrawiam Wszystkich grzybiarzy  :hello:
Szaleństwo jest jak Grawitacja,wystarczy lekko pchnąć...
  •