Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 727 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mariusz888

@zennhorst - ale perełka  ??? Faktycznie wygląda jakby dopiero co ktoś je wyprodukował.
Muhle R41GS  + R41 + R89 + Companion | Rockwell 6S + 6S Red | TGS Bayonetta + Syntesi + Styletto V2| Stando Morana + Leszy OC + Bies CC | Wilkinson Premium | Merkur Progress Brass + 1896 | Blackland Blackbird CC+OC
Boker Abalone + Graf Adolf III | Feather AC SW SS + AC SR Japanese + AC SR + AC DX
  •  

SiwyDym

Dzisiaj dotarły:
- pędzelek Frank Shaving TS Best Badger 24/48 mm. Symbol TS oznacza, że włosie do knota było trzykrotnie selekcjonowane, do tego pozbawione jest zabiegów chemicznych; uchwyt z żywicy.
- set Autism brytyjskiej marki Pinnacle Grooming, cały dochód ze sprzedaży przeznaczony jest na wsparcie osób z autyzmem.

Miłego dnia ! :thank_you:
"Gdy rozum śpi, budzą się demony".

septemberzg

Cytat: SiwyDym w 01 Październik 2025, 11:33:28cały dochód ze sprzedaży przeznaczony jest na wsparcie osób z autyzmem.

:cool9:
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025
  •  
    Za ten post podziękował: SiwyDym

Mokasyn86

Cytat: Martinesku w 01 Październik 2025, 10:51:35Dobre to, czy szkoda
Miałem to, dodaje śliskości na twarzy. Bardzo dużo śliskości.
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.

Mokasyn86

Cytat: SiwyDym w 01 Październik 2025, 11:33:28cały dochód ze sprzedaży przeznaczony jest na wsparcie osób z autyzmem
Jak to ? Cały ? A koszty składników, opakowań, pracy i czasu ? Kto je robi, milioner ?
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

TJ

Mokasyn86

Myślałem, że była to przenośnia z przychodu. :hello:
  •  

TJ

No wątpię żeby ktoś, aż tak wspaniałomyślny był. Tutaj też pewnie akcja promocyjna się pod tym kryje, ale jeśli faktycznie pomagają innym to niech się tak promują

U nas chyba nie dostępny ten set, a szkoda

Mokasyn86

Cytat: SiwyDym w 01 Październik 2025, 16:12:06ale to kobieta, więc powinna siedzieć w domu, rodzić dzieci, gotować i dogadzać swojemu Panu i Władcy
Zapytaj się tych wszystkich kobiet, które codziennie stoją na przystanku w deszczu o wpół do piątej rano, czy nie wolałyby siedzieć teraz w domu, niż jechać do roboty na 12 godzin do Amazona  ;) :beer3: 
  •  

SiwyDym

Cytat: Mokasyn86 w 01 Październik 2025, 20:03:49Zapytaj się tych wszystkich kobiet
Rozumiem, że Ty pytałeś. I co odpowiedziały? A co na to pozostałe 8 mln aktywnych w PL zawodowo kobiet ?

Mokasyn86

Cytat: SiwyDym w 01 Październik 2025, 20:18:19Rozumiem, że Ty pytałeś. I co odpowiedziały? A co na to pozostałe 8 mln aktywnych w PL zawodowo kobiet ?
Że wolą pracować cały tydzień na produkcji na taśmie, niż gotować w domu dla całej rodziny obiad, bez pośpiechu, i bez poganiania. :hello2:
  •  

SiwyDym

Cytat: Mokasyn86 w 01 Październik 2025, 20:23:30Że wolą pracować cały tydzień na produkcji na taśmie, niż gotować w domu dla całej rodziny obiad, bez pośpiechu, i bez poganiania. :hello2:
Zapomniałem, że w PL kobiety żyją w niewolnictwie, a jedną z jego form jest zmuszanie przez lewactwo do edukacji i aktywności zawodowej. Pełnię szczęścia mogą osiągnąć tylko gotując obiady. EOT
  •  

Mokasyn86

Cytat: SiwyDym w 01 Październik 2025, 20:35:54Zapomniałem, że w PL kobiety żyją w niewolnictwie, a jedną z jego form jest zmuszanie do edukacji i aktywności zawodowej. 🫢 Pełnię szczęścia mogą osiągnąć tylko gotując obiady.
Krystek daj spokój. Źle interpretujesz moje wpisy.

Kobiety mogą jak najbardziej pracować. Tylko najczęściej tego nie chcą, lecz muszą. Bo mają męża ciamajdę, który nie umie zarabiać tyle, by utrzymać cały dom na swoich barkach.
  •  

Retroshaver

Ktoś tu chyba zapomniał w jakich realiach żyjemy.
Mąż ciamajda bo orze na dwa etaty i zjebany przychodzi do domu, a obiadu niestety nie ma bo kobieta również zapie..la chąc we dwoje spłacić kredyt na swoje wymarzone mieszkanie lub dom.
Dobrze jak jest babcia lub dziadek, który może pomóc w odebraniu lub podwiezieniu dziecka do przedszkola.
Nie pisze tu o sobie, ale z obserwacji znajomych, a 90% niestety to wyżej przytoczony schemat.
Ale, zdaje się @Mokasyn86 że tematy zdenerwowanej po dniu pracy kobiety i dziecka, które obsorbuje 70% czasu po pracy jest Ci lekko obcy ;)
Instagram --> retroshaver

grain

Weźcie jeszcze pod uwagę sytuację gdy w przypadku takiego uzależnienia ekonomicznego dochodzi do rozstania lub jedno umiera. Druga połówka która miała ten luksus zajmowania się domem-nawet jak znajdzie pracę- to o emeryturze może zapomnieć
  •