Merkur PROGRESS

Zaczęty przez Monocero, 30 Listopad 2018, 20:18:56

Przeczytano 8 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Borat

Ja mam bardziej na plusie i wyczytałem w sieci że ma się zaczynać od plusa. Niektórzy piszą że ma być od plusa a inni że od jedynki. Więc sam już nie wiem  :)

Możesz dać link do wypowiedzi @bigmaciek ?
  •  

Monocero

@Borat jesteś w tym wątku. Post nr 5 to wypowiedz o kalibracji z żyletką.
(D.D)
  •  
    Za ten post podziękował: Borat

grain

Która wersja lepsza ? Long czy krótka ?
  •  

Borat

Cytat: grain w 05 Grudzień 2024, 23:06:12Która wersja lepsza ? Long czy krótka ?

Różnią się tylko długością rączki więc to zależy od Ciebie czy wolisz krótszą czy dłuższą.
  •  

marcin19883

Panowie, dotarły wam progressy z black friday? Jak wrażenia?
  •  

Arjuna

C.V. Heljestrand Eskilstuna I Czorny Kot I Kamisori | Boker American Line | Piomet | Wapienica | TI 6/8 SC
Rockwell 6s I  R41 | Merkur 37c I Merkur Progress I Bayonetta | Muhle Rocca I Icon x3
  •  

marcin19883

Ktoś chętny na wypróbowanie kopii progressa? Yintal zrobił. Ktoś testował? czy to nowość? klik
  •  

Turtle

•  

oxen

Pytanie z trochę innej beczki, ale dotyczące maszynki w wątku.
Mam na oku bardzo ładnego Mergress, ale jest spoza UE. Dokładnie Szkocja (która chcąc nie chcąc trafiła niestety do jednego worka).
Czy od kwoty w sklepie online zapłacę VAT? (sprzeczne informacje w sieci).
Jeżeli już to może jakiś myk, żeby tego uniknąć?
Może ktoś z Was ściągał coś ostatnio z UK?
  •  

zennhorst

@oxen
jedyna szansa by uniknąć opłat to puszczenie tego zwykłą pocztą, każdy kurier = dodatkowe opłaty.

Ostatnio z UK zawsze wpadam w koszty, natomiast 2 paczki z USA przeszły bezboleśnie.
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  
    Za ten post podziękował: oxen

oxen

•  

Yary

Zachęcony opiniami nabyłem Progressa i ja. Z ciekawości. Pierwsze golenia raczej rozczarowały. Po co mi maszynka, która nic sobą nie wnosi, choćby z nowych wrażeń, fajnych wrażeń. Poprzednie i dzisiejsze głównie zmieniły jednak mocno moje spostrzeganie. Gładko, przyjemnie, bezpiecznie, bardzo łagodnie. Czyli przyjemność z golenia topowa. Więc zmieniło mi się myślenie, chciałem sprzedać,a teraz widzę, że ma argumenty w walce o miano ulubionej. Za kilka miesięcy będę mógł powiedzieć coś więcej. Na ten moment - Merkury Progress może się spodobać, spokojnie może być jedynym koniem w stajni, ujmy nie powinna przynieść.

barber

•