Jak (nie) powinno się prowadzić biznes TG

Zaczęty przez barber, 05 Luty 2025, 08:55:22

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Retroshaver

Koledzy, którzy będą miali możliwość wejścia do sklepu i obejrzenia kilku/kilkunastu pędzli z oferty przedstawią zapewnę sytuację. Podzielą się także kilkoma zdjęciami modeli pędzili (jeżeli będzie w ogóle jakaś oferta) na razie (jak rozumiem) lista chętnych jest luźna. Poczekajmy spokojnie na bieg wydarzeń.
Będą zdjęcia, podejmiemy decyzję. Każdy na pewno wybierze coś dla siebie.
Całkiem możliwe, że Pani Zofia nie będzie potrafiła wywiązać się z sprzedaży na teraz kilkunastu pędzli. To może wymagać czasu. Proponowałbym zachować lekki spokój i unikać tego "języka miłości" w wątku.

Jeżeli nic z tego nie wyjdzie, trudno. Na razie jednak wystarczy dopisać się do niczego nie zobowiązującej listy.
Wszystko jest w pierwszym poście.

Spokoju życzę i trochę cierpliwości :)

barber

nie ukrywam że głupkowate wpisy typu --- kup od niej to
i poparcie w dość sporej ilości tzw. @zennhorst  ( druciarza  )
to marna jest .
wiadomo
żeby nie zaśmiecać tematu zapraszam ma priv -
@gawrosz - szanuje tą akcję (dziś to się nazywa  projekt ) i to jest fajne - pozdrawiam Panią Zofię
proszę wpisać mnie na listę , razy dwa jeśli to pomoże
  •  

Piotr G

Cytat: barber w 05 Luty 2025, 09:43:08@SiwyDym  ;D tak dziękuję  :beer2: wszystko już wiem  :hello: dziękuję
dla ciekawości Pani Zofia jest na pewno miłą osobą , bez dwóch zdań
wpadłem na pomysł zadzwonię do sklepu , zapytam co i jak
wybrany numer nie istnieje ! ! !

żeby było jasne mogę pomóc Pani Zofia w miarę możliwość
tylko jak
skoro nie wiem co mogę kupić , a telefon do sklepu to fikcja... 

@Barber, trochę mnie zagotowałeś: Telefon do sklepu oczywiście istnieje i odbiera go właścicielka (tak było w moim przypadku), albo osoba ją wspomagająca.

Pisałem o tym w wątku "Sklepy stacjonarne z artykułami TG" we wpisach #16 i #38. Tam też podałem dane teleadresowe firmy (#16), a w (#38) napisałem wyraźnie, cyt: "Zgodnie z obietnicą zadzwoniłem. Odebrała p.Zofia...". Zatem nie wiem czym spowodowany był Twój wpis (cytowany powyżej, chcę przypuszczać że znalazłeś jakiś niepoprawny numer w necie, choć parametry teleadresowe zakładu są na wielu stronach internetowych (włącznie z ich własną {sic!}. Przyjmij proszę do wiadomości że p. Zofia jest osobą w bardzo zaawansowanym wieku (jest sporo starsza ode mnie) i jej postrzeganie otaczającego świata, może być zupełnie inne niż nasze. Oczywiście mogła by zlecić stworzenie sklepu internetowego, ze zdjęciami, opisami i cenami; tylko czy wtedy byłaby to nadal MANUFAKTURA SZCZOTEK I PĘDZLI PRODUCENT ZOFIA FILIPOWICZ, manufaktura ręcznych, samodzielnie wykonywanych wyrobów, stanowiących zapewne o jej sensie życia zawodowego ? Ech, kolego :( , przemyśl to sobie.    Łącze pozdrowienia, Piotr G.
Muhle R41 Grande, Muhle R89 Grande, Merkur 43C, Merkur Futur.
  •  
    Za ten post podziękował: gawrosz

barber

@Piotr G

nic do pani Zofii nie mam powtarzam po raz chyba 10ty - zadzwoń na numer ze strony i odsłuchaj komunikat
jestem na czerwono  ;D więc pilnuje swoich wpisów
ta Zofia to chyba tydzień będzie mi się śniła , gdzie nic tam nie kupiłem
  •  

Piotr G

Osobiście zadzwonię do firmy i zwrócę im uwagę, że numer podany na ich stronie internetowej jest nieprawidłowy. Wujek Google na hasło "MANUFAKTURA SZCZOTEK I PĘDZLI PRODUCENT ZOFIA FILIPOWICZ" podaje poprawny numer, o którym pisałem na forum. Być może (niestety tak przypuszczam, po rozmowie z panią Zofią,) że strona powstała czas jakiś temu i jej aktualizacja to dodatkowy koszt, na który firmy może być nie stać. Jeśli w naszym gronie, jest ktoś kto ma wiedzę w materii modyfikacji takiej strony, bardzo proszę Go o wypowiedzenie się, co do stopnia trudności zadania, kosztów etc. Piotr G.
Muhle R41 Grande, Muhle R89 Grande, Merkur 43C, Merkur Futur.
  •  

septemberzg

@zennhorst

Masz jeszcze siłę próbować choć trochę prostować to co jest nieprostowalne? ;)  :)
Ja dałbym sobie spokój, szkoda nerwów ;)
R41  |     Henson AL 13++   |   Yates 921 M  |   Feather Artist Club Scotch Wood SS  |    Feather Artist Club SR Japanese Razor 

BRZYTWA CHALLENGE MAJ 2025
  •  

js

•  

barber

@js  ;D
Nic wielkiego po prostu
Umiejętności zakładania
Nowych tematów  :beer: :) ;)
  •