Co ostatnio kupiłem do golenia

Zaczęty przez Monocero, 25 Listopad 2018, 22:25:27

Przeczytano 947 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

kwasek071

Wielblad

...a minister golenia ostrzegał ???

Akatovskyyy

@Wielblad może i krzywy, ale jak spojrzysz pod kątem, to też krzywy  O0  O0
  •  

Martinesku

Dotarło. Za 45,64 zł z przesyłką za zero. "Wymierzone"  :D
Z nutellą właśnie się łączę molekularnie.
Będzie co testować, a jeszcze dojdzie Cella (pewnie najlepsza).

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS

JAkub

@Martinesku

Jak to mówią, budżetowo ale bojowo☺️.

Również tak lubię, fajne kremy jak dla mnie👍👌
  •  

Turtle

@Wielblad może i krzywy ale widać, że ktoś o niego dbał i sporo korzystał.   ;)
Widziałem i takie co na których ktoś tępił brzytwy - na głównej powierzchni zamiast np. na boku.  :facepalm:
Przed nim jeszcze sporo życia. Jestem ciekaw czy się rozjaśni po papierku...
  •  

Retroshaver

@Wielblad piękny kamyk. Widać, że ktoś mocno wykorzystywał. Taki kamień pamiętam jak dziś, leżał sobie obok brzytwy u dziadka. Jeden kamień i dwie brzytwy :) Widocznie wystarczało do komfortowego golenia mojemu dziadkowi.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  •  
    Za ten post podziękował: Wielblad

Wielblad

@Retroshaver w sumie racja, starczyłby jeden ale trochę nudno by się zrobiło i trzeba by w mydłach szukać urozmaicenia... :beer:  ;)
  •  

zennhorst

ostatnimi czasy wpadły:

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Martinesku

Taki stojaczek na maszynki zamówiłem na ali, mam tylko nadzieję, że mi nie przyślą różowego  :)
@JAkub dzięki Tobie  :beer:

maszynki :  The Goodfellas' smile Syntesi Ti-RR handle,   RazoRock Lupo 95 CC,   RazoRock Game Changer 1.05-P,   Maxwell June  Double Edge EX
blaszki👍:   Gillette King C,   Polsilver Super Iridium,   Polsilver vintage Arabka,   Gillette 7 o'clock  Sharp Edge,   Gillette Minora,  Treet Falcon CS
  •  
    Za ten post podziękował: JAkub

JAkub

@Martinesku

Widzę troszkę inny kształt, ale nie ważne ja zamawiałem na alle.... U nas chyba 12 zł sztuka...

Koncepcja ta sama ( bardzo podobna)

stabilność bardzo dobra...

Na kilka maszynek i rączek wystarczający 👍

Wielblad

Cytat: JAkub w 06 Listopad 2025, 11:45:43@Martinesku

Widzę troszkę inny kształt, ale nie ważne ja zamawiałem na alle.... U nas chyba 12 zł sztuka...

Koncepcja ta sama ( bardzo podobna)

stabilność bardzo dobra...

Na kilka maszynek i rączek wystarczający 👍

Świetne to jest... moze moja kolekcja rączek tak bede przechowywać...  8)

ShaveManiac

Fajny zestaw zupełnie nieznanej mi firmy. Zapach naprawdę podoba mi się. Do tego słyszałem o tych mydełkach, że naprawdę są dobre.
  •  

Wiesław Wojnar

@ShaveManiac, właśnie czaiłem się na ten zestaw. Masz porównanie z Moon-Havana? Daj jakąś recenzję po goleniu, bo chyba nikt z forum jeszcze nie testował tej marki.
Co prawda szczegół, ale jednak kwestia wizualna, która totalnie nie przemawia do mnie w temacie kota i TG, ale taki zamysł firmy.
  •  

ShaveManiac

Cytat: Wiesław Wojnar w 07 Listopad 2025, 20:13:38@ShaveManiac, właśnie czaiłem się na ten zestaw. Masz porównanie z Moon-Havana? Daj jakąś recenzję po goleniu, bo chyba nikt z forum jeszcze nie testował tej marki.
Co prawda szczegół, ale jednak kwestia wizualna, która totalnie nie przemawia do mnie w temacie kota i TG, ale taki zamysł firmy.
Niestety w ogóle nie miałem mydeł Moon i tym zestawem się jeszcze nie goliłem. Mówię o zapachu i o recenzjach tych mydeł, które są zawsze w stylu, że mydło jest super. Myślę, że to może być coś wartego uwagi. pozdro
  •