Nakładanie pasty polerującej

Zaczęty przez feather_popular, 29 Grudzień 2024, 20:52:51

Przeczytano 254 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

feather_popular

Koledzy, prośba o pomoc. Jak najlepiej nałożyć pastę Luxor w celu uzyskania gładkiej powierzchni. Najlepszego. Pozdrawiam Krzysztof   :)
  •  

septemberzg

R41  |  L3++CC  |  Henson AL 13++ | Yates 921 M

TGMNŻ
  •  

feather_popular

TI Special Coiffeur. A co to jest ta "Bayonetta"?
  •  

Wielebny

Cytat: feather_popular w 29 Grudzień 2024, 20:52:51Koledzy, prośba o pomoc. Jak najlepiej nałożyć pastę Luxor w celu uzyskania gładkiej powierzchni. Najlepszego. Pozdrawiam Krzysztof   :)

Ja zeskrobie Pastę z bloczku Luxor czy dialux nożykiem do masła z ząbkami do miseczki na proszek i dodaje 1-2 krople oliwy z oliwek (toruńska oliwa- proszek na oko ale celuje tak w konsystencję kremu gęstego lub pasty do zębów) . Dokładnie mieszam i taka pasta idealnie nakłada się na deskę, skórę, stal itd.
Old Spice for life ...

Jeśli uważasz ,że R41 jest agresywna o spróbuj golić się tępą brzytwą.
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

septemberzg

Cytat: feather_popular w 29 Grudzień 2024, 21:13:00TI Special Coiffeur. A co to jest ta "Bayonetta"?

Fajna maszynka z mosiądzu.
@Wielblad taką polerował :)
R41  |  L3++CC  |  Henson AL 13++ | Yates 921 M

TGMNŻ
  •  

Wielblad

Ja do Bayonetty używałem Metalpolish polecone przez @Mokasyn86 do usuwania delikatnych śladów "czarnej" z brzytwy...
Co do polerki brzytwy to chyba koledzy z doświadczeniem w renowacji powinni dorzucić swój grosz...  :beer:
...a minister golenia ostrzegał ???

Mokasyn86

Cytat: feather_popular w 29 Grudzień 2024, 20:52:51Jak najlepiej nałożyć pastę Luxor w celu uzyskania gładkiej powierzchni
Chodzi o naostrzenie, czy o renowację ?
  •  

feather_popular

Naostrzenie, a właściwie podtrzymanie ostrości brzytwy.Dzięki za odzew  :)
  •  

T800

Jak chcesz nałożyć pastę Luxor na deseczkę z balsy to po prostu pocierasz jak kredką Nie ma co próbować nałożyć grubo bo grzbiet brzytwy i tak zgarnie naddatek  :)
  •  
    Za ten post podziękował: Arjuna

radzyniak

https://www.youtube.com/channel/UCdKvnHCKlfmyKabKVnDQafw
świetny kanał. Z polskimi napisami dokładnie wytłumaczone jak używać wiosełka (mam i polecam) jak nakładać pasty chromowe i diamentowe.  Ciekawi mnie tylko czy po kilkudziesięciu polerowaniach na paście czy to diamentowej czy na chromku da się zmyć pastę wraz z pozostałościami metalu, czy wiosło jest do wyrzucenia?
  •  
    Za ten post podziękował: Normad