Zegarek tradycyjny czy smartwatch - co wybieracie i dlaczego

Zaczęty przez jarrrro, 04 Wrzesień 2022, 09:21:42

Przeczytano 12 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

grabi

W chwili obecnej mam casio ga-b2100 ten żółty. Długi czas stroniłem od casio ze względu na dawny uraz, jednego sobie odpuściłem. Mam do zegarka czarny komplet na zmianę z Ali i tyle. Jest solar, jest w miarę niski jak na g-shocka bo grubość 16mm czy więcej zawsze mnie odrzucała. Mam łączność z telefonem, ale wyłączoną tylko raz na jakiś miesiąc sobie czas aktualizuję i tyle. Działa lekko ponad pół roku i jak na razie to mój jedyny działający zegarek. Mam inne które zajechałem ale nie opłaca się ich naprawiać a jakiejś wartości sentymentalnej też nie mają.
  •  

Mokasyn86

Może nie nowy zegarek, ale nowy pasek... z dinozaura  8) Polskiej firmy Tekla.

Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.

Piotros2

Na Stanie:  Yaqi Mellon; Parker 55SLGR; Husaria OC/CC; W-11;  Tatara Masamune Ti; Rockwell 6C ; Rex Envoy; Stando Rod.
https://pfro.substack.com/
  •  

Wielki Ojciec

•  

Mokasyn86

Seiko Business, 27 jewels.
PS. Sami byście coś pokazali, na pewno macie tam skitrane jakieś Patki i Lange z synem. ;D
Prosiłbym o nie wysyłanie mi MMSów, nie mam jak ich odczytać, ani też nie mam info o numerze nadawcy.
  •  

Wielki Ojciec

Hosk85

Ja posiadam dwa tradycyjne zegarki
Pierwszy to Orient Mako automat, teraz nieużywany, wymaga naprawy
Drugi to mechaniczny Pilot prosto z Chin. Na codzień noszę Garmina Instinct 2 Solar. A Pilota zakładam na specjalne okazje. Napewno w przyszłości znajdzie się jeszcze miejsce na jakiegoś Divera od żółtych braci 😎
  •  

Mokasyn86

Ja mam też jednego Casio na baterię... żeby wiedzieć która jest godzina :D

•  
    Za ten post podziękował: Piotros2

Han

Hosk85

•  

Mokasyn86

Po dziadku pamiątka. Wsadziłem mu teraz pasek trochę za agresywny, mógłby być bardziej stonowany. Następny taki będzie. U mnie pasek max 3 lata, i wymiana, mój pot jest chyba jakiś żrący... Radzieckie zegarki najszybsze na świecie :))

Hosk85

@Mokasyn86 Fajny ten Poljot 🙂 Na początku myślałem że to Doxa ;)

AdamS

Moja skromna kolekcja.
Też miałem zajawkę pewnego roku.
Ale się zatrzymałem jak szkatułka się zapełniła  :D
Zegarki współczecne zakupione jako nowe.
1. Mój stary 20 letni Casio. Rzeczywiście bateria 10 lat trzyma.
2.Orient automat mechaniczny z otwartym sercem
3. Ciga Design-automat mechaniczny
4. Swatch kwarcowy
5.Wostok rosyjski, mechaniczny
6.Orient automat mechaniczny

Ciekawostka Wostok mechniczny tzw dla kierowcy, z obruconą tarczą

Jak będzie wojna i przyjdą ruskie to może się wykupię z niewoli.

Mokasyn86

@AdamS Nad podobnym Wostokiem myślałem, ale mam za mały nadgarstek (jestem chudokostny) :-[
  •  

AdamS

Cytat: Mokasyn86 w 19 Marzec 2025, 19:14:51@AdamS Nad podobnym Wostokiem myślałem, ale mam za mały nadgarstek (jestem chudokostny) :-[
No jest inny, i jest zagwozdka u obserwatorów.
Jednak jak mówię że to Wostok rosyjski, to w obecnych czasach , nie jest to mile widziane.
Dla tego leży w szkatulce i czeka na lepsze czasy  :D