Tołpa energizujący balsam po goleniu

Zaczęty przez rafalJG, 04 Maj 2022, 10:18:09

Przeczytano 383 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rafalJG

Podczas dyskusji o wrastających włoskach i problemach ze skórą @jarrrro zasugerował mi spróbowanie produktu Tołpy. Energizujący balsam po goleniu dermo men to produkt przeznaczony jest dla skóry wrażliwej, alergicznej, pozbawionej energii. Ma konsystencję lekkiego kremu i kremowo-owocowy zapach. Sprzedawany jest w plastikowych tubach po 100 ml.

Skład: torf tołpa.®, ekstrakt z żen-szenia, łagodzący kompleks z kiełków pszenicy, drożdży i hialuronianu sodu, ekstrakt z bawełny, chłodzący mentol, gliceryna.

torf tołpa.® - multiroślinny antyoksydant - naturalnie chroni i wzmacnia skórę wrażliwą

składniki (INCI):

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycerin, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Propylene Glycol, Peat Extract, Triticum Vulgare Germ Extract, Saccharomyces Cerevisiae Extract, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Gossypium Herbaceum Seed Extract, Panax Gingseng Root Extract, Menthol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Tetrasodium EDTA, Disodium Cocoamphodiacetate, PVP, Sodium Metabisulfite, Pantolactone, Carbomer, Sodium Hydroxide, Parfum, Methylpropanediol, Ethylhexylglycerin, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Benzoic Acid.

Według producenta kosmetyk jest idealny dla aktywnych i uprawiających sport mężczyzn: łagodzi podrażnienia również po goleniu ciała i zapobiega wrastaniu włosków. Działa niczym kostka lodu, ponieważ obniża temperaturę twarzy zaraz po użyciu, przyjemnie chłodząc. Działa energizująco i przywraca witalność, nawilża. Łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia powstałe podczas golenia. Usuwa oznaki zmęczenia i zapewnia wypoczęty wygląd.

W mojej opinii balsam nie chłodzi, lecz lekko piecze. Szczęśliwie mija to po kilkunastu minutach. Tołpa energizujący balsam po goleniu bardziej przypomina krem niż balsam. Jest lekko kleisty, ale dobrze się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu. Pozostawia elastyczną, świetnie nawilżoną i lekko natłuszczoną skórę - czego nie potrafią inne testowane przeze mnie balsamy po goleniu. Nie podrażnia i nie uczula. Ma neutralne pH. Zdecydowanie lepiej pielęgnuje niż łagodzi podrażnienia, co pozycjonuje go raczej wśród kosmetyków do pielęgnacji niż tych ratunkowych. Nie zauważyłem też jakiś cudów w temacie wrastających włosków.

Producent zaleca po balsamie użyć jeszcze odpowiedniego kremu do twarzy, ale nie jest to konieczne. Skóra przez cały dzień pozostaje w świetnej kondycji. Produkt Tołpy oceniam bardzo wysoko. To chyba najlepszy używany dotąd przeze mnie balsam po goleniu. Docenią go szczególnie osoby ze skórą przesuszoną, mieszaną i wymagającą. Tubkę produktu kupimy już za 15 złotych. Zdecydowanie polecam.

•  

jarrrro

•  
    Za ten post podziękował: rafalJG