FRANKEN RAZOR (nowe mody)

Zaczęty przez Troip, 25 Wrzesień 2021, 12:37:55

Przeczytano 1 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Troip

Zapewne wyleje się na mnie ponownie fala hejtu.
Ale co mi tam, tak już mam 😉, że jak coś odkryję, co się u mnie sprawdza, to lubię podzielić się z tym innymi. Niech nawet jedna na 1000 osób skorzysta - to już na plus.
Maszynki moim zdaniem wyglądają świetnie i golą mnie znakomicie.

Mod 1.
Nazwałem go:
FATIP SUPER HYBRID.
Czapka, Muhle R89
Grzebień, Fatip Testina Oryginale (OC)
Rączka, Razorock Barber Pole.
Waga: 101gr.

Golenie niesamowicie skuteczne, a przy tym bardzo komfortowe, maszynka niezwykle gładko i cicho sunie po twarzy.

Mod 2.
Nazwałem go:
FATIP PERFECT HYBRID.
Czapka, Yaqi Mellon
Grzebień, Fatip Testina Gentile. (CC)
Rączka, Yaqi
Waga: 97gr.

Golenie równie skuteczne, ale bardziej czuć żyletkę na twarzy, i nie jest tak cicho jak podczas golenia Super Hybrid.
Goląc się Perfect Hybrid, słychać dźwięk ścinanego zarostu. Maszynka wręcz śpiewa na zaroście, ale jest to przyjemny dźwięk.

•  
    Za ten post podziękował: Robcyk

Kałduniarz

Nie widziałem, że Fatip występuje we fiolecie, czy coś sam mazgałeś?  :)
  •  

Troip

Kałduniarz.
Nie występuje  :buddies:

To jasny chrom.
Po prostu światło tak padło.

•  

Kałduniarz

Hehe, ale nie powiem, no już zaczął mi ten fiolet się podobać  :lol2: Jak to gra światła potrafi zmylić człowieka
  •  

joxer

mam pytanie do fatipowców :) z maszynek z otwartym grzebieniem lepiej se kupić fatipa, czy lepiej trzymać się klasyki r41 ??

bo z tradycyjnych maszynek jeszcze ten typ został mi do przetestowania, a potem zredukuje moją kolekcję do minimum (z 2 może 3 maszynki sobie zostawię)
  •  

Troip

joxer.
R41 nieprzyjemnie mnie skrobie podczas golenia pod włos.

Fatip bardziej wygina żyletkę, przez co bezboleśnie ścina mój zarost.
  •  

Kałduniarz

@joxer mam obie maszyny R41 i Fatip OC. Powiem, że Fatip jest mniej skuteczny od Muhle, ale nie jest to kolosalna różnica, a Fatip jest troszkę mniej agresywny. W Fatipie denerwuje mnie tylko, że podczas opłukiwania maszynki woda gdzieś się zbiera i potrafi przy pociągnięciu na twarzy rozlać wielką kroplą na ryju  :lol2: Dlatego po opłukaniu trzeba solidnie strzepnąć maszynką, no i wziąłem z krótką rączką i teraz wiem, że następnym razem, jak ta dokona żywota biorę długą. . Fatip jest w mojej rotacji, więc wychodzi na to, że to skuteczna maszynka, ale eRki nie zdetronizuje.
  •  

Robcyk

@Troip  jesteś druciarzem boże jakim ty jesteś druciarzem. Jak Ty kombinujesz. Chylę czoło przed tym że Ci się chce. I dzielisz się tym. Tak trzymaj druciarzu. Fajne porównanie. Jesteś pasjonat ale duciarz hehe.mistrz nad mistrze jesteś dziękuję...
  •  
    Za ten post podziękował: Troip

przemo666

Niestety nie posiadam closed comb'a od fatip żeby sprawdzić to drugie połączenie a yaqi doc kupiłem już nie wiem czy czapka czy baseplate były lekko krzywe  hehe . Ale oc z czapką w stylu 89 (kcg) faktycznie łagodnieje do poziomu używalnego dla mnie co 2 dni , podobnie goli do old type
  •  

Troip

Tu  koleżka szybko i sprawnie goli Rumcajsa takim właśnie hybrydowym fatipem z otwartym grzebieniem. :points:

•  

Błażej

Takiego frankena skręciłem. Deczko od ZO, grzebień OC Timora, rączka ZO. Deczko i grzebień są idealnie dopasowane.
Gap spory, ekspozycje na plus. Będzie ciekawie :D

•  

Wielblad

...a minister golenia ostrzegał ???
  •  

Błażej

@Wielblad 
Dzisiaj jadę  :)  kiedyś łączyłem deczko od R41 i grzebień R89. Mniej więcej wiem czego się spodziewać-agresywnie i skutecznie
  •  

Skanderbeg

Trochę mi przypomina Yatesa 921 z płytką EH, co może przełożyć się na niestabilność żyletki.
Jeszcze @Troip jakoś naciągnął mnie na testowanie tych składaków, ale to był ostatni raz, zdecydowanie z tego wyrosłem. Jednak pięćdziesiątka do czegoś zobowiązuje. :D
  •  

Wielblad

Cytat: Skanderbeg w 18 Kwiecień 2024, 16:24:43Trochę mi przypomina Yatesa 921 z płytką EH, co może przełożyć się na niestabilność żyletki.
Jeszcze @Troip jakoś naciągnął mnie na testowanie tych składaków, ale to był ostatni raz, zdecydowanie z tego wyrosłem. Jednak pięćdziesiątka do czegoś zobowiązuje. :D
Hehe to ja jeszcze pare ładnych lat mam na zabawę ;)
...a minister golenia ostrzegał ???
  •