Kulinaria Golarzy

Zaczęty przez Robur, 30 Październik 2024, 17:23:28

Przeczytano 2 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Janusz_Senior

Panowie pełen szacun :beer: , ja na obiad mogę ugotować kiełbasę albo usmażyć jajecznicę. :D
  •  

Wielblad

@Janusz_Senior To i tak wypas... znam takich co wodę przypalą  :beer:
...a minister golenia ostrzegał ???

Wielblad

Bardzo "produktywny" poranek...

Za 10min wychodzi  pieca

Scalony post: 04 Luty 2025, 08:26:26

I gotowe :)
All in one cały obiad A jednym zamachem ;)
 :beer:
...a minister golenia ostrzegał ???
  •  
    Za ten post podziękował: TJ

n3dvi3d

Wczoraj wieczorem robiłem ten pasztet z rzeczy z rosołu. Wyszedł zajebis.. :hurrah2:

•  

T800

Za mną chodzi śląski kołocz z serem albo z jabłkami i posypką  :) Poziom cukru we krwi kosmos i 100 kg na wadze Staram się nie jeść nic słodkiego ale.... korci
  •  

n3dvi3d

Niestety problemy z cukrem mocno ograniczają. Walczę z tym gównem już prawie 3 lata  :(
  •  

Mokasyn86

@n3dvi3d Jakbyś kiedyś podjechał do T800, to są dwa problemy:

- Pierwszy to ciekawscy sąsiedzi. Osiedle na uboczu Rybnika. Jest to zamknięta społeczność, coś jak plemię afrykańskie. Tam się nawet obca mysz nie prześlizgnie niezauważona. Wyczują w moment, chyba po zapachu w powietrzu...
- Drugi to zasypanie gościa przez Lecha wszelkimi bombonierkami i bonbonami. Więc siłą rzeczy się je. A potem przez tydzień trzeba pościć :D
  •  

n3dvi3d

Dzięki za informacje  ;D
Dobry gospodarz zawsze dobrze ugości, a Lechu to porządny Gość.  :) Mam nadzieje, że kiedyś i mi będzie dane z Lechem się spotkać i zbić piątkę  :hello:
  •  

Mokasyn86

Jak tylko tam się pojawisz :))

•  

T800

W czasie kiedy miałem 18 do powiedzmy 30 lat byłem bardzo znany na Pioskach ze względu na swoje różne akcje Ludzie tacy jak Kolega Łajdak czy Tedi do teraz są ikonkami tej Dzielnicy Dużo się zmieniło ale i tak Ci młodzi twardziele co teraz chcą urządzić Pioskami gadają mi grzecznie Dzień dobry a i jak jest latem za głośno na ławeczce przed oknem to wystarczy że wyjrze i wyłączają głośnik z którego leciał za głośno jakiś hip hop lub inny gadany w rytm bębna szajs Ludzie mnie pamiętają a ja już teraz wrak  :( Choć jeszcze dosyć szybko potrafię wydobyć z kieszeni i otworzyć swój nożyk i dalej z nim śpię a i przy drzwiach siekierę mam

•  

miklo

No. Jutro wędzenie. A na śniadanie lubię na przykład tak. Cebula, czosnek, jalapeno, pomidory, zielenina, jajca. Energia na pół dnia.

•  

miklo

No i balerony zrobione. Rodzina cmoka i zajada.Chyba wyszły nawet ;) Cóż - będziemy wędzić więcej.
  •  

Piotros2

Cytat: miklo w 06 Luty 2025, 13:48:06No i balerony zrobione.
brak foto, to wierzymy na słowo  :)
Yates921M; Yaqi Mellon; Parker 55SLGR; Husaria OC/CC; R41; W-11; Mokosz 007 :)
  •  

miklo

Po ciemku wędziłem. Zrobiłem zdjęcie w wędzarni, ale ISO 26610, więc tego... Ledwo widać, że coś tam jest ;)

•  

Janusz_Senior

@miklo
Wędzarnia pełna profeska, balerony aż ślinka cieknie. :beer2:
  •