Pielęgnacja twarzy po goleniu

Zaczęty przez rafalJG, 05 Maj 2022, 07:02:45

Przeczytano 4 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Robcyk

Piotruś myślałem że przesadzasz już. Jak dla mnie Marsylskie
prze goleniem jest super to tego nie znama
  •  

Troip

Robcyk.
Ja też nie znałem tego mydła i tak w ogóle, to pierwszy raz zetknąłem się z czymś takim jak mydło po goleniu. 🙂
  •  

Satynet

Czego to jeszcze nie wymyślą? Nawet bym nie przypuszczał, że coś takiego w ogóle istnieje. :)
  •  

ylid

Cytat: barber...jutro idę po
nierafinowane
ludzie to cuda robi

Kiedyś o tym pisałem na forum, że nierafinowane zawiera wosk/woski i zostawia na skórze jakiś rodzaj warstwy ochronnej, którą czuć po goleniu. Sam kupiłem sobie kilogram i dobieram po trochu do małego pudełeczka, a kilówka leży sobie bezpiecznie w chłodnym miejscu.

Też polecam nierafinowane masło shea.
  •  

barber

koledzy
jeśli używacie talku warto kupić taką gruszkę
pełna kontrola nad ilością produktu,  wygoda
wczesniej próbowałem metodą na ręcznik czy pędzelek
tylko gruszka ma rację bytu
lepszej metody nie odkrylem  ;D

Luki

Polecam po goleniu - ale nie tylko po goleniu - krem OILLAN Multi - Help  krem barierowy.

Choruję od wielu lat na łuszczycę i gdy mam jej wykwity na twarzy muszę bardzo ale to bardzo uważać podczas golenia - a gębę golę R-41 - aby sobie nie podrażnić zmienionych chorobowo miejsc.

Po goleniu używam klasycznie wody po goleniu a gdy woda się wchłonie aplikuję ten kremik. Kremik super nawilża, natłuszcza, regeneruję skórę. Tym bardziej może się sprawdzić u kogoś bez łuszczycy... U mnie działa.  Jeśli ktoś chce może sobie ten emolient wypróbować.  Więcej info o tym specyfiku na ...oceanic.pl

•  
    Za ten post podziękował: Razir

Razir

@Luki  :hello2: Siemka. Właśnie odwiedziłem tę stronę i widać że mają oni sporą linię tych
"mazideł", i muszą one być bezpieczne bo są dla dzieci i dla karmiących.
Ceny bardzo przystępne i w dodatku u nich najtaniej. 
Myślę, że moja facjata zapozna się z tymi kremikami ;D

Serdeczne dzięki  :thank_you:  i miłego dzionka :hello: 
  •