Polscy youtuberzy

Zaczęty przez Marston, 07 Maj 2020, 23:13:57

Przeczytano 13 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marston

Kanał Pimpsa to jedyny porządny Polski kanał. I mający sens.
  •  

Fabio

Czytam, czytam i mnie naszło. A może osobny wątek z ankietą i nominacjami do nagrody Golarze.pl w kategorii twórczość TG na YT do roku 2020? Mielibyśmy przynajmniej temat z głowy aż do 2021.
Co na to administracja?
ne parliamo con calma
  •  

zennhorst

Cytat: Marston w 07 Maj 2020, 23:13:57
Kanał Pimpsa to jedyny porządny Polski kanał. I mający sens.

... możesz rozwinąć tą myśl i uzasadnić?
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Monocero

Dla mnie kanał Pimpsa to:

Plusy

Jakość nagrania
Ilości kosmetyków i maszynek
Entuzjazm z jakim to robi
Regularność (dużo czasu i pracy trzeba poświecić na prowadzenie kanału w taki sposób)

Minusy

Infantylność językowa (mydełko, kremik, miseczka, pędzelek)
Narracja!!!!! (opowieści dziwnej treści)
tzw. golenie polików (tu mowa o maszynkach i brzytwach, no ale tego się nie przeskoczy)

Oczywiście to tylko moja osobista opinia dla mnie ale generalnie za prowadzenie i stworzenie kanału PLUS.

(D.D)
  •  

miklo

Kanał Pimpsa jest ok. Szkoda, że nie wojuje pod nosem (tu ja mam zawsze największe problemy). Może rzeczywiście nie ma daru giętkiego języka, ale nie przesadzajmy. Chce mu się, jakość dobra, duży przekrój zabawek.

Mało oglądam, ale pamiętam takie kanały:
- Carlos - bez pitolenia, samo to, co powinno być. No i pełne golenie.
- Rafał - to samo
- Maniek - trochę więcej gadania, ale też fajnie
- Taki koleś, który w delegacjach nagrywał filmy. Też bez zbędnych opowieści.
  •  

tomaszeq

Ja akurat nie bardzo rozumiem zachwyt nad filmami Pimpsa, miałem kilka podejść i zawsze kończyło się na przewijaniu.
Po pierwsze są stanowczo za długie, za dużo zbędnych wywodów.
Ok, trzeba mu oddać ma mnóstwo sprzętu, mazideł itp., ale dopóki nie zacznie golić najtrudniejszych miejsc, ich wartość jest tylko marketingowa (więcej tam treści o produkcie niż samego golenia, znaczy jest, ale same "poliki"  :D)
  •  

bigmaciek

Pomijam działalność Bohatera jako moderatora - wątek jest o jego aktywności youtubowej. Podstawowe zastrzeżenie jakie mam do Pimpsa to długość filmów. Jakby o połowę je skrócił to jeszcze dało by się oglądać, a jest co, bo czasami jest po prostu za dużo pustej gadanininy. Po drugie - golenie na jedno kopyto - policzki ew. głowa. To jest już nudne. Po trzecie, narracja wychwalająca spółdzielnię, że  czasami aż płakać się chce ze wzruszenia np. słynna brzytwa otrzymana w prezencie. Połowa filmu to wiekopomne peany na rzecz wytwórcy.

Natomiast, żeby oddać sprawiedliwość, podziwiam go za entuzjazm i techniczną jakość produkcji. Widać, że przykłada do tego dużą wagę i poświęca dużo czasu.
  •  

dardo2002

Tematu zależności Pimpsa i jego związków z sąsiadami nie ma co poruszać bo to zwyczajnie jego sprawa. Z resztą to nie temat wątku.
Mnie natomiast podoba się jego zaangażowanie i chęć w tworzeniu tych materiałów. Dzięki takim jak on wiele osób może przynajmniej zobaczyć sporo ciekawego sprzętu w użyciu a nie tylko czytać marketingowe wypociny producentów. Umówmy się, niewielu z nas by się chciało tak konsekwentnie kręcić filmy i wrzucać do sieci.
Co do samego golenia i jego opinii, no cóż każdy z nas ocenia nieco inaczej ale fakt, że goli tylko poliki i szyję nie ma większego znaczenia przy ogólnej ocenie maszynki, szawetki czy brzytwy. Ja też golę tylko polisie i szyję a mimo to jestem w stanie ocenić czy mam do czynienia z dobrym czy kiepskim sprzętem. Jego wykonaniem, ergonomią, dokładnością itp.
Uwagę mam jedną do jego filmów. niech nie będą dłuższe niż 8-10 minut..   
2-3 minuty prezentacja, drugie tyle samo golenie i na konic podsumowanie. Tyle by wystarczyło. Reszta jest zupełnie zbędna.
  •  

Marek

@dardo2002 zgadzam się z Twoją opinią - sporo prezentacji sprzętu, sporo filmów - wymaga to dużo pracy etc. Mi brakuje jednego w tych filmach - takiej iskry, która powoduje, że się kogoś chętnie słucha, nawet jak gada o byle czym, a w przypadku Pimpsa, po prostu wielokrotnie zaczynam niemalże przysypiać podczas oglądania.

Swoją drogą, ciągle za mało polskich YT, może za 3-4 lata będzie więcej, z różnym podejściem i będziemy mogli przebierać w nich jak w zachodnich kanałach.
  •  

Monocero

W moim odczuciu istotą jego filmow jak na razie jest on sam, jak obetnie film o połowę wrzucając tą gwiazdorską narracje i pozostanie prezentacja sprzętu i golenie to by było ok.

Z dugiej strony Pimps jest osobą, ktora się przygotowuje do wszystkiego co robi, zbiera komentarze, opinie itd. piszę tu o rożnych dziedzinach, nie tylko TG. Stąd możliwe, że do takiej formuły programu  też się przygotował j z jego ustaleń wynika, że tak powinno być. Hmm ciężko powiedzieć.
(D.D)
  •  

dardo2002

@Marek przysypiasz bo są za długie. Z doświadczenia powiem, że nie raz mnie żona uśpiła rozmawiając z siostrą przez telefon ;D .
A tak jakby się ograniczył do konkretów to było by i ciekawie i z charakterem. Nie mniej jednak ma plusa, że w ogóle to robi  :cool7:
  •  

Marek

@dardo2002 raczej z nudów - czasem po 2-3 minutach nie daję rady :) . Przykładowo Kevy Shaves robi jeszcze dłuższe, nieraz po prawie 40 minut, a oglądać można jeden za drugim.
Niech robi - nie krytykuję, po prostu nie jest to dla mnie. I nie podsłuchuj żony :)

•  

dardo2002

Aż sobie obejżę tego Kevy Shaves bo nie wiem co normalny chłop może w łazience 40 minut robić ;D
  •  

miklo

No za długie te jego filmy i też przewijam. Ale można zobaczyć różne zabawki, usłyszeć opinie itp. Fajnie, że jest, choć przewijać trzeba.
  •  

don zibi

•