Gillette Silver Blue

Zaczęty przez Monocero, 07 Luty 2020, 19:10:54

Przeczytano 3 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Skanderbeg

Cytat: Sambags w 13 Maj 2024, 09:22:21Dobra wiadomość dla tego doskonałego ostrza GSB, dostałem pięć opakowań, dostanę pudełko stu ostrzy.

Wolę je o wiele bardziej niż Astrę SP, szkoda tylko, że GSB powinno dodawać trochę mniej wosku.

Mam nadzieję, że tym razem wstawiłem obraz poprawnie.
Galeria pozwala mi dodać kategorię, ale nie obraz.
Powoli przyjaciele pomogą mi lepiej zrozumieć, jak to zrobić.

Nic dziwnego, są sporo lepsze niż Astra Superior Platinum. :)
  •  

Borat

Wolicie Silver Blue czy Gillette Platinum?

Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka

•  

Skanderbeg

@Borat
Kolego Szanowny,
Dysputa stara jak świat.
Niektórzy oddaliby życie za Gillette Silver Blue. Ja je cenię, ale preferuję Gillette Platinum. :)
  •  

Borat

Zauważyłem że te żyletki są coraz mniej dostępne co do zestawów po 100 sztuk.

•  

Skanderbeg

Cytat: Borat w 13 Maj 2024, 15:12:53Zauważyłem że te żyletki są coraz mniej dostępne co do zestawów po 100 sztuk.

Dobrze zauważyłeś. ;)
  •  

Borat

Już ich nie robią i jadą na oparach?

•  

Skanderbeg

@Borat
Z tego, co wiem - niekoniecznie.
Ale mogą szykować się do zmiany nadruku na samych żyletkach i/lub modyfikacji opakowań. Oczywiście są to spekulacje. 8)
  •  

Sambags

Dostałem kolejną setkę tych ostrzy GSB za 14 euro.
Czytałem na amerykańskim forum B&B, że użytkownik napisał, że są skończone lub że źle zinterpretowałem tłumaczenie i przesłanie.
Gdyby tak było, myślę, że komunikatów o zakończeniu działalności GSB byłoby znacznie więcej, ale tak nie jest, wydaje mi się to dziwne. :-\
  •  

Skanderbeg

@Sambags
Jedyne, co mogę Ci powiedzieć ze stuprocentową pewnością, to to, że obecnie dostępne Gillette Silver Blue są pakowane w pojedynczą bibułkę, a wcześniej - tak z pięć lat temu - żyletki te były pakowane podwójnie, w bibułkę i w papierek. Mam i używałem obu, według mnie golą identycznie.
Tak że z tym "skończeniem" mogło chodzić o wersję wcześniejszą, podwójnie pakowaną. :)
  •  

Sambags

Moje ostrza zostały wyprodukowane w 2022 roku, tak jest napisane na opakowaniu.
Nie interesuje mnie różnica pomiędzy nowym a starym, który jest lepszy.
Ważne, że dzisiaj nadal powstają nowe i produkcja trwa.
Dzięki tym maszynkom GSB golisz się bardzo dobrze.  :-*
  •  

Borat

Dzisiaj użyłem tej żyletki pierwszy raz myśląc że biorę Gillette Platinum. Nie wiem czy trafiłem na zły egzemplarz ale golenie nieprzyjemne, takie drapiące i z podrażnieniami. Dobrze że kupiłem kiedyś tylko jedno pudełko a nie więcej.
  •  

Poljot_87

@Borat a czy w logo na opakowaniu nad literką I w słowie Gillette jest kropka kwadratowa czy okrągła? Założe się że to pierwsze dlatego taka lipa. Jakiś czas temu zmienili logo to i zmieniły się ostrza niestety na gorsze a i zapewne żyletka pakowana tylko w pojedynczy papier woskowy kiedyś była w podwójny.
  •  

Borat

@Poljot_87

Z tego co piszesz to mam tą gorszą wersję. Minora czy Astra to przy nich poezja  :)
  •  

Turtle

Te lepsze z rok czy 2l temu kupił Skanderbeg na forumowym bazarku :D
Ktoś wystawił kilkaset szt
  •  

n3dvi3d