RazoRock GAME CHANGER 84-P VS RazoRock Mamba 70 - porównanie maszynek na żyletki

Zaczęty przez Monocero, 31 Styczeń 2019, 22:01:36

Przeczytano 6 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

RazoRock GAME CHANGER 84-P VS RazoRock Mamba 70

Przedstawienie porównania wyżej wymienionych maszynek na żyletki jest wyczekiwaną potrzebą polskiego rynku TG. Mając obydwie maszynki używałem je w celach testowych z taką samą żyletką (Triton R3), takim samym mydłem (Tabac sztyft) i takim samym pędzlem.

Ze swojej strony zrobiłem wszystko, żeby porównanie było jak najbardziej wiarygodne, gdyż wiem,że wielu potencjalnych użytkowników rozważa zakup jednej z tych maszynek.

Proszę wybaczyć zdjęcia z telefonu i przejdźmy do porównania.

Przepraszamy, ale nie możesz zobaczyć ukrytej zawartości. Musisz się zalogować, aby zobaczyć tę zawartość.

(D.D)
  •  

bigmaciek

No i tu wchodzimy na terytorium Feather ASD2. Z tego opisu wynika, że Mamba jest bezpośrednim konkurentem maszynki japońskiej, tylko że 3x tańsza. W ASD2 żyletka niemal przylega do grzebienia, a wręcz jest za nim lekko schowana co wymusza nieco większy kąt natarcia. No i golenia nie czuć a goli i to skutecznie.  :)

Tak to wygląda w praktyce:

•  

Monocero

Orientuję się ktoś dlaczego nie ma w sprzedaży RazoRock Game Changer 84P?
(D.D)
  •  

Marcin Es

•  

INFIDEL

Może sprawa z GC jest bardziej skomplikowana - włascicielem marki RazoRock jest Italian Barber, swoje produkty sprzedaja sami - Game Changery można było kupić wyłącznie w ich sklepie.
Zatem nie trudno śledzić ilość towaru i jego zróżnicowanie - to co pojawia się w ofercie sklepu.
GC pojawiały się partiami i od razu były wyprzedawane. Chyba nigdy nie zdarzyło się tak, ze dostępna była pełna oferta - ze wszystkimi raczkami do wyboru. Co pojawiała się jakaś wersja to była wyprzedawana zanim uzupełnili wersją kolejną.
Od pewnego czasu jak wiadomo GC84 nie ma dostępnych.
Skoro jest bardzo duże zapotrzebowanie, to nic tylko zwiększyć produkcję i zarabiać!
Tu pojawia się problem - nie jest dostępna wersja 68, nie jest dostępna 84, nie jest dostępny bardzo poszukiwany i wyczekiwany stalowy Hawk SE, Mamba pojawia sie sporadycznie.
Gdzies jest problem, wątpię czy w możliwości przerobowej/wytwórczej - to USA i kwestie finansowe to priorytet.
Gdyby mogli, to z pewnością przyspieszyliby i zwiększyli produkcję.
Na amerykańskich forach coraz cześciej pojawiają się głosy plagiatowania - GC jest wzorowany na WR1 Wolfmana i byc może kwestie autorskie/patentowe mogą grać tu jakąś rolę.

•  

Marcin Es

•  

INFIDEL

Nie wiem czy tak właśnie jest - możliwe, bo nie wydaje mi się żeby problemem było wytworzenie maszynek, które sprzedałyby sie praktycznie od razu. Tak więc coś nie pasuje. A szkoda, bo i 68 i 84 to była super alternatywa dla droższych konstrukcji ze stali nierdzewnej.
Pozostaje obserwować ofertę i wyczekać na moment żeby kupić ;-)
  •  

Marcin Es

•  

INFIDEL

Proszę przygotować się na niespodziankę przy ewentualnych zakupach z Italian Barber :
International Shipping - 0.25kg-1.15kg at $ 39.99
i nie ma innej możliwości - cokolwiek by nie kupić - od razu mamy takie "kwiatki"
  •  

Marcin Es

WOW...no nieźle...zwariowali chyba... 8) 40 dolców...za przesyłkę... :-\
  •  

tombar

Kurcze to jakieś szaleństwo z tymi cenami przesyłek. Chyba miałem szczęście bo zastanawiałem się nad zakupem cały dzień, a wieczorem maszynki jeszcze były dostępne i kupiłem z rączką jaką chciałem.  :o
Ars boni et aequi
  •  

INFIDEL

Dokładnie - cena wysyłki to pomyłka. Zrobili to specjalnie. Pisałem do nich i odpowiedzieli, że taki jest cennik i wysyłają w takiej cenie. Jakoś 2-3 miesiące temu wysyłka kosztowała max 25$...
Cennik taki nie jest - wystarczy zobaczyć w innych sklepach, chociażby w Maggard... ale w Maggard nie ma
Game Changerów  :(
  •  

zennhorst

... no ale nikt nie może im zarzucić, że podnoszą cenę maszynki  ;D
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

Monocero

Cytat: INFIDEL w 22 Kwiecień 2019, 16:13:31International Shipping - 0.25kg-1.15kg at $ 39.99

Jedna przesyłka nie waży chyba 0,25 kg , a po za tym to International Shipping  ;)
(D.D)
  •  

zennhorst

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •