Co to za kamień?

Zaczęty przez Carlos, 13 Listopad 2020, 18:23:34

Przeczytano 6 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Milas

I fakt, jak się już człek wykosztuje na ostemplowany kamyk to warto zabezpieczyć te "krzaczki" - jak są z boku, bo jak od góry to i tak w miarę używania zejdą... zostają fotki.
Mam chyba trzy takie, co kiedyś były Maruka(!) i Maruichi(!), a teraz to już "tylko" zwykłe Nakayamy, ale DZIAŁAJĄ TAK SAMO!  :D
  •  

Chmura

Każdy kamień naturalny
Cytat: Milas w 28 Listopad 2024, 18:09:42Mało kto się zna - trzeba kupić, spróbować i...wtedy wiadomo, ale też nie tak od razu - Bo jeszcze trzeba sprawdzić jak będzie lepiej  na danym kamyku: czy to ma być kamyk "środkowy", czy "końcowy"?. może tylko z wodą, a może z zawiesiną własną, lub z innego kamyka, może nagura - tylko która?, zawiesina wodnistą, albo błotko, błotko rzadkie, czy gęste, jak gęste...?, potem dochodzi jeszcze co ostrzymy, rodzaj stali, stopień twardości, czy wcześniej też był natural, czy może syntetyk??? - wariantów "1500"!
Pięknie napisane.

Na końcu skała to skała. Czy to z Japonii, czy z Polski, Belgii, Francji, USA. Nie ma znaczenia. To tylko skała jakkolwiek by ją ktokolwiek nie nazwał. Wartości użytkowej nabiera dopiero po okiełznaniu przez użytkownika.
  •  

Mokasyn86

Ja "szukam" już tylko wykończeniowców.
Niżej mam swój ulubiony - Coticule.
  •  

Turtle

Cytat: Wielblad w 28 Listopad 2024, 15:30:40@Mokasyn86
Relax tam cyganów nie ma ;) to tylko taki nasz Polski "afroamerykański" humor się odpalił...  :beer:

Oj zdziwiłbyś się... Niestety.
Foty celowo robione pod takim kątem żeby nie pokazać uszkodzeń to bardzo częsty widok na aukcjach.
A stemple (najczęściej właśnie Nakayama Maruka) tak jak i etykiety Eschera bywały podrabiane nie raz.
Nawet brzytwy podrabiają :D