Monocero HUSARIA - Nowa, polska maszynka ze stali nierdzewnej

Zaczęty przez Monocero, 14 Maj 2020, 20:48:33

Przeczytano 27 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Monocero

Monocero HUSARIA - to maszynka do golenia na standardowe żyletki DE, wykonana ze stali nierdzewnej o oznaczeniu 316L. Jak maszynka powstała możecie przeczytać w wątku dedykowanym, który znajduje się TUTAJ.

Monocero HUSARIA to maszynka klasyczna, 3 częściowa wraz ze stojakiem, który stanowi komplet.

Płytka z grzebieniem zamkniętym i GAP - 1,21. Wykończenie maszynki jest wykonane na wysoki połysk. Maszynki są numerowane, a prezentuje Nr P001.

Waga maszynki wraz z rączką - 104 g.

Waga głowicy - 42 g.

Waga rączki - 62 g.

Długość rączki - 92 mm
Wysokość maszynki - 102 mm
Szerokość maszynki - 43,2 mm

Maszynka jest umiarkowanie agresywna, i daje jest 7 w skali 1-10, gdy 1 - odniesiemy do płytki nr 1 Rockwell 6s, 2 - Feather AS-D2, 3 - Muhle r 89, 4 - RazoRock GC 84p, a 8 - do Muhle r 41.

Komfort golenia oceniam na BARDZO DOBRY.

Poniżej zdjęcia maszynki Monocero HUSARIA.

Film z pierwszego golenia, bezpośrednio na wizji.

Testy maszynki Monocero HUSARIA.

Testy będą trwały od dnia 15 maja 2020 r. do końca, tj. terminu, którego nie określam. Do testów można przystępować poprzez zgłoszenie akcesu do mnie na PW. Osoby spoza forum, które znam lub powinienem znać z innych miejsc w sieci związanych z TG, mogą pisać na adres email monocero@golarze.pl

Testujący otrzymują maszynkę na tydzień (tak wiem, że to niedługo) po tygodniu, przekazują maszynkę dalej kolejnemu testującemu z listy. Sposób przekazania maszynki to odbiór osobisty lub przesyłka w jakikolwiek sposób monitorowana, paczkomat, paczka, list polecony. Koszty przesyłki pokrywa nadający przesyłkę.

Po tygodniu testowania, testujący ma tydzień na opublikowanie na forum według niżej zamieszczonego wzoru recenzji z testów i swojej oceny. Mile widziane zdjęcia i film z golenia - nie jest to jednak wymóg konieczny. Wymieniona recenzja jest warunkiem koniecznym, żeby testować maszynkę.

Rozumiem, że ciężko i niezręcznie może być dla was opisywanie publicznie maszynki powstałej na naszym forum. Nie mniej liczę na obiektywizm, bo ani ja, ani złota-rączka nie jesteśmy uczuleni na konstruktywną krytykę.

Recenzje piszemy według szablonu:

1. Ogólne wrażenie
2. Ergonomia
3. Skuteczność golenia
4. Komfort golenia

Lista testerów:

1. @Fabio
2. @don zibi
3. @bigmaciek
4. @zennhorst
5. @Carlos
6. @tombar
7. @Bihać
8. @Topek
9. ...

Lista jest otwarta. Kolejność można zmieniać po wzajemnym umówieniu i napisaniu do mnie.

ZACZYNAMY!!!
(D.D)
  •  

andrzej15031

•  

waldekski

Wygląda to zacnie, wpiszcie mnie na sam koniec z wiadomych względów. Koszty przesyłki w jedną, jak i w drugą strone pokryje....
  •  

KochamPiwo

•  

bigmaciek

Bardzo ładnie wygląda.  :git:

To ostatnie zdjęcie. To reklama, czy taka mała ironia?  :guitarist:
  •  

bigmaciek

•  

Monocero

Cytat: bigmaciek w 14 Maj 2020, 23:01:40To ostatnie zdjęcie. To reklama, czy taka mała ironia? 

To zdjecie ekumeniczne przypominające, że TG łączy.
(D.D)
  •  

Fabio

A może kolaboracja ?
Zapomniałem że po polsku ma to nieco inne znaczenie  :facepalm:
Miałem na myśli współprace  :buddies:
ne parliamo con calma
  •  

Monocero

Zacytuje "Pana Tadeusza" - Kochajmy sie, ale tak z osobna  ;)
(D.D)
  •  

Wectra

•  

bigmaciek

@Monocero

W jaki sposób mierzyłeś gap, ze Ci wyszło 1,21? Tak na oko wydaje mi się to za szerokie i bardziej jest to guard span niż blade gap. Czy jest to ten parametr jak na tym rysunku:

•  

Monocero

Jest to dokładnie ten parametr, który zaznaczyłeś  :) Mierzyłem szczelinomierzem, takim do ustawiania przerwy na świecy zapłonowej.
(D.D)
  •  

zennhorst

"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  

miklo

No wygląda. I żyletka ma dość złowieszczą ekspozycję :) Ja bym się pociął. Ale ja nie umiem.
  •  

Gizmuch

A co z ewentualnym zakupem, będzie jakiś sklep internetowy?
Czy projekt będzie jeszcze zmieniany co do osadzenia żyletki  ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
  •