AS-y ranking najpopularniejszych

Zaczęty przez Monocero, 05 Wrzesień 2019, 21:12:39

Przeczytano 7 razy

Poprzedni wątek - Następny wątek

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AdamS

Póki co nie daję się sprowokować do zakupu kolejnych AS/EDC, pomimo konta na Golarze. :laugh3:   
Także stan 10<    :D

1. Woda Kanclerska FRANCESCO DI ASSISI
    2. Woda Kanclerska FRATER ANGELUS
    3. Woda Kanclerska 1988
    4. Floid
    5. Cella Colonia Classica
    6. Pino Silvestre Classico
    7. Proraso zielone
    8. Brut zielony
    9. Ziaja Yego Sensitiv  woda po goleniu
     + Oliwka Bambino + Amol

Dotychcas przerobiłem ponad 30AS/EDC polskich producentów, jedyny sentyment mam do EDC Przemysławka/Prastara.
💈Merkur 34 Inox SE1896
/38C/39C/Futur
💈Muhle R89/R41
  •  

Poljot_87

Ja z ankiety to na chwilę obecną wybrałbym chyba tylko Brutala bo reszta to raczej nieznośna dla mojego nosa. Ostatnio dość często używam też Hattrica ze względu na zapach choć za mało nawilża a tak na codzień to Bondy i Skino czasem Makler, dobre budżetowe wody.
  •  

Borat

Na dzień dzisiejszy lubię najbardziej Pitralon Classic i wody typu Brut Atraction, Hattrick Classic itp, oczywiście wody jak Floid, Clubmany i inne też lubię lecz Pitralon jest o mały krok przed nimi. Z wodami w zestawach z mydłami z tego co zauważyłem jest tak że są bardzo intensywne co nie do końca mi odpowiada, lecz jak na razie znam ich tylko kilka, może nie z każdą tak jest.
  •  

lokor

Ja często wracam do Hattrick'a, zwłaszcza latem. Jest też Brutal Grand, zielone Proraso no i Alpa.
  •  
    Za ten post podziękował: AdamS

AdamS

Jest wybór, ja zaczynałem w połowie lat 90, to w moim mieście właśnie otwierali Roosmana.
Tylko że  1x półka dla mężczyzn.
Minęło 30lat , w tym roku go zamknęli, bo jest 5x w innych miejscach.
Ale nadal jak tam wchodzisz to dla Nas jest 1x półka.
Dyskryminacja! Nas mężczyzn :laugh4:
💈Merkur 34 Inox SE1896
/38C/39C/Futur
💈Muhle R89/R41
  •  

Robur

@AdamS może i dobrze, przynajmniej nam w głowie nie przewrócą ;)
  •  

rafalJG

Ten Pitralon różni się istotnie od tych w przezroczystych butelkach (Oryginal, Polar, Classic)?
  •  

Marcin39

@rafalJG
Masz na myśli SWISS w ciemnym flakonie?
  •  

zennhorst

Cytat: rafalJG w 15 Kwiecień 2025, 09:22:26Ten Pitralon różni się istotnie od tych w przezroczystych butelkach (Oryginal, Polar, Classic)?

tak samo chemiczny,
dodatkowo w nucie zapachowej wychodzą z niego tanie landrynki,
ogólnie rzecz biorąc współczesne Pitralony to bardzo słabe produkty ...
"honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere"
zennhorst
  •  
    Za ten post podziękował: rafalJG

Marcin39

Ja czuję w nim jakby nutę banana. Mam Classic,polar i swiss. Najlepszy klasyczny.
Starego nie miałem okazji poznać.
  •  

n3dvi3d

Jak dla mnie AS klasyczny, który będę na bierząco uzupełniać to Brutal w wersji Grand.
(D.D)
  •  

rafalJG

Cytat: Marcin39 w 15 Kwiecień 2025, 09:54:08@rafalJG
Masz na myśli SWISS w ciemnym flakonie?

Tak. Zazwyczaj ten w ciemnym jest uznawany za wzorcowy (widać po cenie).
  •  

rafalJG

Kupiłem Płyn ogórkowy na próbę. Zapachowo to polska wersja Alpy 378, choć słabsza i mniej zjadliwa. Płyn rzeczywiście jest bardzo dobry. Nie wysusza skóry, jest bardzo łagodny. Najlepszy z tego, co do tej pory testowałem. Za nim Pitralon i Alpa.
  •  

Yary

U mnie na 1 miejscach Wody Kanclerskie! Potem Najran  i Maremoto. Podobnie zielone Proraso. Do wód na plus też Lider. Ach Brito Lavander. Niebieski Pitralon. Hattric nie mój zapach. Brutal też nie. Ale przy Kanclerskim Franciszku i Braciach wszystko jest daleko.
  •  

rafalJG

Kanclerska ma za dużo alkoholu. Franciszek aż wypala usta (zmieniłem technikę aplikacji AS po tej wodzie :) ) Większość serii jest bardzo klejąca.
  •